6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Spremni za početak – VK Šabac (foto: VK Šabac fb)

Spremni za početak – VK Šabac (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: VK ŠABAC

Izazovi na četiri nivoa

Nastup u četiri takmičenja. Dodatna uigravanja na startu. Dobre pripreme. Prioritet domaća liga i Kup. Evropa važno iskustvo
Sezona za šabačke vaterpoliste počinje. Tokom vikenda će igrati protiv velike Mladosti iz Zagreba i ambicioznog vicešampiona Evrope Novog Beograda na prvom od četiri turnira Regionalne lige. U međuvremenu poznat i sastav kvalifikacione grupe za Ligu šampiona gde će Šabac u borbu već sredinom oktobra. Jak ritam od samog starta.

-Znamo šta nas čeka i pripremali smo se za to. Duže nego drugi smo imali pripreme, momci su odlično radili, te iako nismo imali kompletan tim na raspolaganju zbog reprezentativnih obaveza, zadovoljan sam učinjenim, pre svega radom i zalaganjem vaterpolista – istakao je trener Šapca Nemanja Ličanin.
Prvi rivali su dobro poznati. Novi Beograd je na peterce izgubio titulu šampiona Evrope prethodnog leta, a i ovog ima tim za najviše domete.

Najteži žreb
Šabačke vaterpoliste očekuje najteža kvalifikaciona grupa druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Žrebom je odlučeno da budu u grupi A zajedno sa domaćinom, splitskim Jadranom, italijanskom Savonom, mađarskim Vašašom i rumunskom Steauom. Dvbe prvoplasirane ekipe će se plasirati u plej of rundu, one koje to ne učine prelaze u Evro kup. U preostalim grupama su: Barselona, La sek, Oradea, Jadran (HN) i Vitoria Gimaraeš (B – Barselona); Budimpešta, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac (C – Kotor); Breša, Duizburg, Mladost, Panionios, Zaibas (D – Nea Smirni).


-Novi Beograd je osvojio jak turnir koji su priredili, ne kriju da žele pehare u svim takmičenjima, tim je takav da je uvek favorit. Mladost je jača nego prethodne sezone, oporavila se i u kvalifikacijama je ostvarila tri pobede, savladala u Herceg Novom Jadran. Nemamo pritisak rezultata, ali smo i mi snažniji nego prethodne sezone i učinićemo sve da utakmice učinimo neizvesnim – dodao je Ličanin.

Četvrto takmičenje je Kup Srbije koje za Šabac startuje u novembru, od osmine finala. Ambicije su uslovljene žrebom, no kako ističu u Šapcu, cilj je da posle dve sezone ponovo izbori plasman na finalni turnir.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa