13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

URAĐEN NOVI SPORTSKI TEREN U DVORIŠTU O.Š. ŠTITAR

Dve godine posvećenosti

U protekle dve godine, u O.Š. “Majur”, izdvojeno odeljenje Štitar urađena je rekonstrukcija školske zgrade i adaptacija dva učiteljska stana u učionički prostor da bi učenici bili u mogućnosti da pohađaju nastavu u jednoj smeni. Učionice su opremljene nameštajem, zamenjeni kotlovi, ugrađen kotao na pelet, postavljena AMRES internet mreža i izgrađen novi sportski teren za male sportove
U dvorištu Osnovne škole u Štitaru, urađen je sportski teren. Za ovaj projekat izdvojeno je 2,8 miliona dinara iz budžeta grada Šapca i MZ Štitar.

- Uspešnost svog rada kao gradonačelnika merim rezultatima, pre svega zadovoljstvom i osmesima naših sugrađana. Prethodni put obećali smo najmlađim Štitarcima da će dobiti novo sportsko igralište u dvorištu škole i to obećanje smo ispunili . Upravo smo dogovorili, pošto nam je tender u toku, da u dvorištu Doma kulture uradimo dečje igralište za predškolce, istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i dodao da Grad Šabac nastoji da u obrazovnim ustanovama u selima stvori iste uslove kao u gradu.

U protekle dve godine, u O.Š. u Štitaru urađena je rekonstrukcija školske zgrade i adaptacija dva učiteljska stana u učionički prostor da bi učenici bili u mogućnosti da pohađaju nastavu u jednoj smeni. Učionice su opremljene nameštajem, zamenjeni kotlovi, ugrađen kotao na pelet, postavljena AMRES internet mreža i izgrađen novi sportski teren za male sportove.

Foto: "Glas Podrinja"


- Najveću investiciju imali smo u O.Š. u Majuru gde smo izgradili fiskulturnu salu i rekonstruisali školu u potpunosti. Sve što je urađeno u protekle dve godine donelo je velike benefite našim učenicima. U planu je da se uradi zamena krova na starom delu škole, ograda na školskom dvorištu i zameni behaton ploča koja je dotrajala, naglasio je Živan Makević, direktor matične škole u Majuru.
U Štitaru je u toku rekonstrukcija spomenika palim i nestalim borcima Srpsko-turskog rata 1876-77, balkanskih i Prvog svetskog rata. Ovaj krajputaš postavljen je pre 100 godina, 24. septembra. Vrednost radova je 100 hiljada dinara.

- Spomenik rekonsturiše akademski slikar Zvonko Petrović, koji je rodom iz Štitara, a sredstva je odobrila MZ Štitar. U toku je proglašenje ovog spomenika za kulturno dobro, a mi laniramo nova ulaganja. Jedno od njih je, na predlog meštana, uređenje centra sela, kaže Danijela Đuraškić, predsednica Saveta Mesne zajednice Štitar.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa