13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ODRŽANI 21. SUSRETI ENIGMATA SRBIJE

Vikend u znaku ukrštenica, anagrama, rebusa...

Na godišnji skup enigmata došli su učesnici iz 26 mesta te su u druženju u tamnavskoj varoši uživali gosti iz Banja Luke, Beograda, Bijeljine, Bora, Valjeva, Gradiške i Gackog, Kamenice, Zemuna, Kikinde, Krupnja, Kljajićeva, Loznice, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Privlake, Požarevca, Smedereva, Rume, Ćuprije, Crvenke, Šimanovaca i Ugljara ali i predstavnici domaćina
U Koceljevi su proteklog vikenda održani 21. susreti enigmata Srbije koji su osim zaljubljenika u “gimnastiku uma“iz naše zemlje okupili i goste iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na godišnji skup enigmata došli su učesnici iz 26 mesta te su u druženju u tamnavskoj varoši uživali gosti iz Banja Luke, Beograda, Bijeljine, Bora, Valjeva, Gradiške i Gackog, Kamenice, Zemuna, Kikinde, Krupnja, Kljajićeva, Loznice, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Privlake, Požarevca, Smedereva, Rume, Ćuprije, Crvenke, Šimanovaca i Ugljara ali i predstavnici domaćina.

Prema rečima predstavnika enigmatskog saveza trodnevni program predviđao je da se između takmičenja organizuju izlet i obilazak znamenitosti Koceljeve i okoline, a dobrodošlicu gostima, uz prethodno intoniranje državne himne, poželeo je i predsednik opštine Dušan Ilinčić.
Enigmate su u osnovnoj školi organizovali radionice u rešavanju i sastavljanju anagrama, rebusa, ukrštenica i sudokua a predstavljena je i igra “kvizovka”. Tom prilikom učenici su mogli da saznaju više o značaju enigmatike.

Foto: "Glas Podrinja"


Učesnici ovogodišnjih susreta posetili su Zavičajni muzej, degustirali vino u vinariji “Ranković” ali demonstrirali i odlično šahovsko znanje jer su u parku odigrali meč sa lokalnim šah klubom “Otvaranje” koji je završen nerešenim rezultatom 5:5.

Izlet u okolinu Koceljeve ostavio je na zagonetače posebne impresije jer su posetili crkvu u Brdarici i saznali više o istorijatu ovog kraja, videli grm pop Luke Lazarevića, manastir Kaonu i Ašikov grob.

Na svečanom zatvaranju uručeni su pehari, medalje i nagrade najuspešnijim takmičarima.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa