13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Promene u prihodima i rashodima
VEĆE USVOJILO NOVI REBALANS BUDžETA

Promene u prihodima i rashodima

Pred odbornicima lokalnog parlamenta na prvoj narednoj sednici naći će se novi rebalans budžeta koji su nedavno usvojili članovi Opštinskog veća. Ukupni prihodi povećani su za nešto više od 25 miliona dinara.

–Od zadnjeg rebalansa izmena je u prihodima ali su za toliko povećani i rashodi. Reč je o dva namenska transfera. Jedan od 23 miliona 924 hiljade dinara od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za izgradnju PU “Poletarac”. Toliko para je dobijeno i toliko i potrošeno. Drugi je milion 195 hiljada od Ministarstva za brigu o selu za kupovinu jedne seoske kuće sa okućnicom za jednu porodicu. Znači, nema nikakvih ozbiljnih promena kada je reč o ovim transferima- istakao je šef odseka za finansije u opštinskoj upravi Mileta Kovačević.

Osim toga, u okviru rashoda i izdataka povećani su transferi za osnovno obrazovanje u iznosu od 7,5 miliona, srednje 2 miliona 850 hiljada, sredstva za sufinansiranje projekta energetske efikasnosti za šest, održavanje javnih zelenih površina koje podrazumeva sadnju drvoreda, uređenje korita Rasnice i sufinansiranje uređenja korita Tamnave u iznosu od pet miliona. Sa druge strane smanjeni su izdaci za izgradnju saobraćajne infrastrukture za 25 miliona dinara.

–To se pre svega odnosi na eventualno asfaltiranje nekih ulica, jer je već oktobar mesec i najverovatnije nećemo ni imati mogućnost da do kraja godine to realizujemo- objasnio je Kovačević.
Nove izmene i dopune odluke o budžetu za 2022.godinu dovele su do promene fiskalnog deficita koji sada iznosi oko 114,4 miliona dinara.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa