13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Maksimum za vrh tabele (foto: RK Metaloplastika)

Maksimum za vrh tabele (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Lideri pred tešku seriju

Tri teška rivala u nizu. Optimizam posle maksimalnog učinka u četiri kola. Kikinda imala snage za trećinu meča. Partizan podmlađen, ali vrlo uigran. Duele jedinih ekipa sa maksimalnim učinkom
Kikinda je ekipa iz kategorije prosečnih superligaških i u Šapcu je imala snage da bude ravnopravan takmac Metaloplastici Eliksir trećinu meča, dok je u ostatku i kombinovan tim Šapčana, oslabljen povredama, uspeo ne samo da pobedi ubedljivo, već i postigne čak 43 gola. Maksimalan učinak, kao i liderska pozicija su odlična podloga pred seriju teških mečeva. Prvi rival pomenutog niza je Partizan.

Liga izjednačenija nego lani
Dugo se govorilo o izjednačenoj ligi, a prva četiri kola su pokazala da to nisu samo priče. Delovala je Vojvodina moćno, ali je prethodnog vikenda poražena u Pančevu. Na vrhu su Šapčani i Beograđani, a odmah iza sledi niz od četiri ekipe sa učinkom 3:1. Dinamo je poraženo od Zvezde, ali je pobedilo Vojvodinu, Kragujevac je izgubio od Partizana, ali nadigrao Zvezdu. U sledećem kolu Vojvodina dočekuje Kragujevčane.


Mnogo optimizma u plave redove doneo je letošnji dolazak/povratak Vladana Matića u matični klub. Preuzeo je tim i dobro raspoloženje čuva od prvog dana. U čitavom pripremnom periodu je samo jednom poražen, u Super ligi ima maksimalan učinak, drži lidersku poziciju, a osvojio je i dva trofeja, Memorijalnog turnira u Visokom i Super kupa Srbije.

Kada je oformljen raspored za novu sezonu, bilo je jasno da Metaloplastika Eliksir ima imperativ trijumfa u prva četiri kola. Maksimalan učinak je ostvaren, iako je bilo uspona i padova nijedna pobeda nije bila upitna, priliku je dobio veliki broj igrača i nema razloga za sumnju u dobro leto i ranu jesen.

V. Matić (foto: RK Metaloplastika)


-Zaokružili smo prvi ciklus mečeva pred pauzu sa maksimalnim učinkom i to je najvažnije. Naravno da može bolje, u svakoj utakmici je bilo perioda u kojima sam zadovoljan, kao i onih koji nisu bili na nivou naših mogućnosti. Nismo imali uvek najjači sastav na raspolaganju i sada imamo malu pauzu za odmor, regeneraciju, ali i naporan rad kako bi nastavili seriju uspeha – istakao je trener Vladan Matić.

Metaloplastika Eliksir - Kikinda 43:31 (21:17)
Hala Zorka. Gledalaca: 500. Sudije: Mošorinski (N. Sad) i Pandžić (ZR). Sedmerci: MP 1(1); Kikinda 5(5). Isključenja; MP 4, Kikinda 4 minuta.
MP: Pavković (4 odbrane), Dodić 3, Karić, Ćosić, Srdanović 6, Mirković 2, Milovanović 1, Aidi 5, Terzić 2, Ivanić 2, Arsić 1 (8 odbrana), Damnjanović 1, Simić 4, Brajović 8(1), Petrović 2, Dakić 6.


Nisu crno-beli bili u najužem krugu favorita, ali u petom kolu je derbi Metaloplastike Eliskir i Partizana derbi jedina dva tima sa maksimalnim učinkom. Iako važi da je i Partizan imao nešto lakši početak, prvo kolo protiv odličnog Radničkog pokazalo je koliko mlad tim može i sigurno da i njima rastu ambicije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa