13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Efikasnost kao bolna tačka Mačve

Efikasnost kao bolna tačka Mačve

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Niko kao Mačva

Četiri uzastopna remija, tri uzastopna meča bez golova. Na jednakom rastojanju od petog i šesnaestog mesta. Bliži pobedi u Novom Sadu. Favoroti protiv Trajala. Trener očekuje sličan meč kao u Čelarevu
Ima jedan tim koji u poslednja tri prvenstvena kola nije primio nijedan pogodak, koji četiri prvenstvena kola ne zna za poraz, ali ima i jedan klub koji u tri uzastopne runde nije postigao gol, a u poslednje četiri ne zna za pobedu. Deluje nemoguće da neko može objediniti sve ova, no uspela je to šabačka Mačva i kao rezultat toga je trenutno pozicija na sredini tabele i jednak zaostatak za prvom trećinom tabele i samim začeljem. Nada i strepnja ostaju da prevagnu na jednu ili drugu stranu za „crveno-crne“.
-Rešili smo neke probleme u defanzivi i u tom segmentu sam vrlo zadoovljan, međutim ne mogu biti zadovoljan ofanzivom, rešenjima koje donosimo u situcijama četiri na dva, pet na tri. Prilike stvaramo, ali ih propuštamo i to je problem na kome treba raditi – ističe trener Mačve Ivan Kurtušić.

Remi bez golova u Čelarevu je bio treći takav za Mačvu u poslednja tri kola. Na neki način je fenomen šabački klub koji je kadar da igra bez golova i protiv lidera i protiv „fenjeraša“, te da u oba meča katkad zastrepi, ali i da pripreti i priđe blizu pobede. U Novom Sadu je Mačva bila bolja, međutim ponovo neefikasnost muči prvoligaša iz Šapca, dok je odbrana, čini se odlična. Bilo kako bilo bodovi su potrebni i Trajal se čini kao dobra prilika za to, iako su se ruku na srce činili takvim i Zlatibor, Novi Sad, Loznica.

RFK Novi Sad 1921 – Mačva 0:0 (0:0)
Čelarevo. Gledalaca: 200. Sudije: Ljubiša Borisavljević (Ivanjica); pomoćnici: Božović (Pirot) i Blagojević (Paraćin). Žuti kartoni: J. Ilić, Balabanović, N. Ilić, Milosavljević (N. Sad); Vraštanović (Mačva).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Bašić, Stevanović, Vraštanović (Kapetanović, Branković), Adamović (Pešić), Savković (Belić), Pejović, Radunović (Mijailović),Marjanović.


-Nama se nameće imperativ i moramo da osvojimo tri boda. Biće slične utakmicama protiv Novog Sada i Zlatibora. Bićemo kompletni konačno, vraća se Ristivojević posle suspenzije zbog četiri žuta kartona i nadam se pobedi. Ona je svakako cilj – dodaje Kurtušić.

Kruševljani imaju bod manje od Mačve, četiri kola nisu slavili. Na gostovanjima su iznenadili Rad dok su „građevinari“ bili u velikim problemima, no mahom su nekonkurentni van svog terena. Radivojević, Mijailović i Sredojević su se pridružili novajliji iz prvoligaških klubova tokom leta, odnosno internacionalac Vang Iahui. Apsolutno najbolji igrač je Stefan Golubović, međutim imaju nekoliko iskusnih, nekadašnjih asova interancionalng iskustva, igrača Napretka, poput Pavlovića, Punoševca i Radivojevića.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa