13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Elita posle osam godina (foto: RK Vitez)

Elita posle osam godina (foto: RK Vitez)

RVANjE: RK VITEZ

Rvačka elita u Šapcu

Prvenstva i kupovi države završeni su u prvom delu sezone, jesen je predviđena za međunarodne klupske turnire kao i za ligaška takmičenja. Od narednog vikenda seniori “Viteza” počinju svoje superligaško takmičenje za 2022. godinu. Šapčani ponovo nastupaju u eliti posle osam godina. Rival u prvom kolu je somborski Soko, potom sledi meč protiv Novog Sada i na kraju protiv rvača Potisja iz Kanjiže.
Šapčani su povratnici u elitu, ponosni su na tim sastavljen od rvača iz svoje škole. Cilj u prvoj sezoni je opstanak među najboljima.

Uspesi u Tuzli i Subotici
Prethodnog vikenda najmlađi rvači su nastupili na dva turnira, na međunarodnom turniru “Husinski rudari” u Tuzli i memorijalnom turniru “Stipan Dora” u Subotici.
Iz Tuzle su se borci “Viteza” vratili sa četiri medalje, zlata su osvojili: Arijan Alija, Petar Gavrić i Kosta Marjanović, dok je Mihailo Gajić izgubio finalnu borbu.
U Subotici je osvojeno jedno zlato i dve bronze, Ivana Gajić je osvojila prvo mesto i titulu najbolje takmičarke turnira, a Dušan Lukić i debitant Bogdan Savić su zauzeli treća mesta.


-Primarni cilj je opstanak među najboljima. Imaćemo protiv sebe rivale duge tradicije, značajnih ulaganja i šampiona na najvišem nivou. Čast je biti među najkvalitetnijim timovima, međutim ne želimo da samo jednu sezonu boravimo tu, već da kvalitet rada u našoj školi iskažemo i kroz stabilan status među najboljima. Imamo peh da se povredio Uglješa Gajić u jednoj od najvažnijih kategorija, ali šta je tu je – ističe predsednik kluba Jovan Mihailović.



Sistem takmičenja je turnirski. Prvi turnir obuhvata sve ekipe, rvaće dva ili tri meča, domaćin je Petrovac na Mlavi, a potom slede četiri termina kao tromeči. Poslednjeg oktobarskog vikenda Vitez rve protiv Proletera i Radničkog iz Beograda, potom 12. i 13. novembra su rivali Spartak i Senta, a sedam dana kasnije Partizan i Radnički Kragujevac.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa