13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Konferencija “Zajedno u zaštiti mentalnog zdravlja- sistem podrške u zajednici”

Predstavljeni primeri dobre prakse

Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, predstavnike lokalnih samouprava, resornog ministarstva
Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, 10. oktobra, u Avliji održivog razvoja u organizaciji Caritasa Šabac i Komore socijalne zaštite Republike Srbije održana je stručna međunarodna konferencija “Zajedno u zaštiti mentalnog zdravlja- sistem podrške u zajednici” i sajam socijalnog preduzetništva.

Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, predstavnike lokalnih samouprava, resornog ministarstva, kao i sve relevantne činioce u pomenutim oblastima. Domaćin Caritas Šabac prestavio je usluge u zajednici za osobe sa mentalnim smetnjama.

-Želeli smo da kroz konferenciju i istraživanja, primere dobre prakse pokažemo da je uz podršku život osoba sa mentalnim smetnjama moguć – rekao je Miroljub Nikolić direktor Caritasa Šabac.

Predstavljeno je: istraživanje o mentalnom zdravlju u Republici Srbiji i istraživanje o mentalnom zdravlju zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, usluge socijalne zaštite za osetljive grupe – razvoj usluga savetovališta za brak i porodicu kao usluga podrške mentalnom zdravlju građana Savetovalište za brak i porodicu Ruma i Savetovalište za brak i porodicu Sremska Mitrovica, Strategija deinstitucionalizacije i razvoja usluga u zajednici za period 2022-2026 godine, nacrt Akcionog plana za period 2022-2023 i Zakon o socijalnom preduzetništvu.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa