13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Foto: Muzička škola "Mihailo Vukdragović"

Foto: Muzička škola "Mihailo Vukdragović"

Dečija nedelja u Muzičkoj školi

Muzika je važna karika u odrastanju dece

Prve nedelje u oktobru mesecu obeležava se Dečija nedelja. Učenici i nastavnici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović” nizom aktivnosti upotpunili su najradosniju nedelju. Najmlađi učenici crtali su radove inspirisane muzikom, oprobali su se u ulozi dirigenta, ukrasi su školsko dvorište i komponovali pesmu na temu „Šta detetu treba da raste do neba”. U aktivnostima su učestvovali učenici pripremnog, prvog i drugog razreda koje su pripremile: Irena Nikačević, Jelena Janković, Jasmina Atanacković, Marina Radinović, Snežana Šalai-Tibor i Slađana Nikolić.

Nastavljena je i dugogodišnja saradnja sa Predškolskom ustanovom „Naše dete” i Osnovnom školom „Nikolaj Velimirović”. Održani su koncerti za 200 mališana, kao i upoznavanje sa muzičkim instrumentima: klavirom, gitarom, violinom, harmonikom i flautom, ali i nastavom solfeđa (grupa starijih razreda Marine Radinović). Na inicijativu nastavnice muzičke kulture i solfeđa Ljubice Maksimović organizovana je i poseta Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović” na Oridu kako bi se deci sa seoskih područja približila umetnost i važnost muzičkog školovanja.

„Decu treba obasipati ljubavlju, pažnjom i znanjem, a muzika je samo jedna karika u odrastanju dece. Ona je neophodna za oblikovanje karaktera deteta, za razvoj psihomotorike, ali i empatije, razumevanja i podrške. Muzika je univerzalni jezik koji razume svako biće, koja je prisutna u svakom trenutku našeg postojanja i zato je glavni zadatak nas muzičkih pedagoga, da je približimo i učinimo dostupnom svakom detetu.” - poručuje Sonja Živković, direktor Muzičke škole „Mihailo Vukdragović”.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa