Info

20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Škola pre i posle rekonstrukcije:  vrednost investicije  u drugoj fazi radova je oko 6 miliona,  dok je prva faza koštala 2,2 miliona dinara, Foto: "Glas Podrinja"

Škola pre i posle rekonstrukcije: vrednost investicije u drugoj fazi radova je oko 6 miliona, dok je prva faza koštala 2,2 miliona dinara, Foto: "Glas Podrinja"

Nakon druge faze rekonstrukcije

Natina škola u Drenovcu u novom ruhu

Nakon druge faze radova na rekonstrukciji, izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Nata Jeličić“ u Drenovcu dobilo je novo ruho. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je u ponedeljak tu obrazovnu ustanovu i tom prilikom istakao da uslovi za rad i obrazovanje moraju biti jednaki u selu i gradu. Vrednost investicije u drugoj fazi radova je oko šest miliona, dok je prva faza koštala 2,2 miliona dinara.

Škola posle rekonstrukcije: vrednost investicije u drugoj fazi radova je oko 6 miliona, dok je prva faza koštala 2,2 miliona dinara, Foto: "Glas Podrinja"


-Bilo je zaista vreme da obrazovne ustanove u selu budu približno iste kao one u gradu. U ovoj školi smo uradili puno. Prošle godine smo promenili i kotao za grejanje, instalacije, rekonstruisali krov, ove godine nastavili sa izolacijom čitavog objekta, uradili fasadu, spustili plafone, uveli LED osvetljenje. Stvorili smo uslove za optimalan rad i obrazovanje 99 učenika na najvišem nivou, a zadovoljni su i roditelji i nastavno osoblje. Dobro je da je Savet Mesne zajednice vrlo aktivan i školu je uvrstio u osnovne prioritete, ali su i donatori pomogli da objekat izgleda kao danas. Nadam se da će to doprineti da učenici ostvaruju vrhunske rezultate na svim poljima i da svoje potencijalne u potpunosti iskoriste- podvukao je dr Pajić.

Škola pre rekonstrukcije: vrednost investicije u drugoj fazi radova je oko 6 miliona, dok je prva faza koštala 2,2 miliona dinara, Foto: "Glas Podrinja"


Direktor Osnovne škole „Nata Jeličić“ Zoran Starčević istakao je odličnu saradnju Mesne zajednice i Gradske uprave, koja je rezultirala izjednačenim uslovima za decu u gradu i na seoskom području.

Bilo je zaista vreme da obrazovne ustanove u selu budu približno iste kao one u gradu


-Poslednja, druga faza radova, obuhvatila je energetsku efikasnost, urađena je izolacija i fasada, zamenjen je deo stolarije, urađeni stepenišni delovi unutar škole, spustili smo plafone na spratu i okrečili ceo sprat, tako da smo stvorili još bolje uslove za rad učenika. S ponosom mogu reći da se broj upisanih iz godine u godinu povećava. Pre tri godine imali smo 717, prošle 729, a ove imamo 740 đaka. Sedam učenika iz naše škole pozvano je u Istraživačku stanicu „Petnica“ i učestvovali su u njihovom projektu- naveo je Starčević.

Foto: "Glas Podrinja"


Rad izdvojenog odeljenja škole u Drenovcu odvija se u dve smene, uz pet stalno zaposlenih nastavnika i dopunski angažman osoblja iz matične škole po potrebi.
D.D.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa