20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U TRENING CENTRU POTPISANO PET UGOVORA ZA GRANTOVE

Veliki benefit za Šabac

U prostorijama Trening centra na Letnjikovcu održavaju su besplatne obuke za nezaposlena lica u oblasti korišćenja računara, engleskog jezika, postavljanja toplotnih panela i upotrebi solarnih panela. Trening centar Šabac opremljen je savremenom opremom za raznovrsne obuke koje su potrebne tržištu rada, u okviru projekta SEED Step III.

Proteklog četvrtka, potpisani su ugovori za dodelu grantova (bespovratnih sredstava) za preduzetničke inicijative, koji su osmišljeni u saradnji grada Šapca i SEED programa koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritaet, a sprovodi ih Tara International Consalting doo iz Novog Sada.

- Imali smo zadovoljstvo da podelimo grantove ženama sa ovog područja za kontrolisanu ekološku proizvodnju gljiva, istakao je Hugo van Veghel.

Foto: "Glas Podrinja"


Cilj dodele grantova je podrška osnaživanju i samozapošljavanju žena i mladih, kao i zaštita životne sredine. Grantovi su obezbeđeni za pet preduzetničkih inicijativa, a vrednost jednog je 3.500 evra u opremi i materijalu.

- Obuke i dodela grantova pokazuju nam koliki je to benefit za grad Šabac. U kreativnom prostoru Trening centra obavljaju se razne akreditovane obuke u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja koje pomažu našim sugrađanima da unaprede postojeća i steknu nova znanja, koja će im omogućiti da se lakše zaposle.

Ovom prilikom pozivam naše sugrađane da se prijave za buduće obuke koje usvajamo, zahvaljujući evropskim projektima kao što je “3E”. Kroz projekat SEED Step III vidimo da obuke daju rezultate, poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa