20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Foto: www.macvainfo.rs

Foto: www.macvainfo.rs

Održani Pozorišni dani „Milivoje Martinović Martin“

Sedmodnevni praznik teatra u Bogatiću

Tročlani žiri kojim je predsedavao Dragan Dragi Petrović, a činili su ga i Mina Šanković i Dragan Jovičić Jović, svake večeri dodeljivao je priznanja najboljim glumcima. Nimalo lak zadatak imao je i da u završnici festivala nagradi najbolje. Odabrana publika takođe je imala priliku da izglasa najbolju predstavu i tu su se ukusi poklopili. Predstava „Mrešćenje šarana“ Pozorišta Centra za kulturu „Masuka“ ujedinila je publiku i stručni žiri u oceni najbolje. U Veliku Planu iz Bogatića otišlo je još priznanja: za najbolju žensku i mušku ulogu Jeleni Stojadinović i Zlatku Iliću, kao i najbolju mušku epizodnu Nebojši Milosavljeviću
Sedam dana druženja poklonika teatra završeno je u četvrtak, 13. oktobra. Zavesu na Pozorišne dane „Milivoje Martinović Martin“ spustila je predstava u čast nagrađenih „Ljubavi Džordža Vašingtona“ Pozorišta „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice.

Gromoglasni aplauz sale ispunjene do poslednjeg mesta u Kulturno- obrazovnom centru Bogatić posvedočio je da je ključ trajanja ove manifestacije njena verna publika. Tradicionalni praznik izvedbi na daskama koji život znače okupio je amaterske pozorišne ansamble iz Nove Pazove, Petrovca na Mlavi, Boljevca, Crvenke, Velike Plane i Krnjeva.

Profesionalizam za pohvalu
-Zadovoljni smo, svih sedam dana publika je uživala u predstavama koje su kod nas izvođene. Imali smo šest u takmičarskoj konkurenciji i sedmu koja je izvedena u čast nagrađenih. Publika je svaku predstavu ispratila gromoglasnim aplauzom i srećni smo, jer je svako veče naša sala bila prepuna. Prikazani komadi su opravdali očekivanja, a sve pohvale upućujemo i za profesionalan odnos ansamabala, naših prijatelja, prema manifestaciji. Uspostavili smo nove kontakte i nadam se da ćemo sledeće godine napredovati i biti još bolji- istakao je direktor Kulturno- obrazovnog centra Bogatić Ivan Ostojić.

Foto: www.macvainfo.rs


Tročlani žiri kojim je predsedavao Dragan Dragi Petrović, a činili su ga i Mina Šanković i Dragan Jovičić Jović, svake večeri dodeljivao je priznanja najboljim glumcima. Nimalo lak zadatak imao je i da u završnici festivala nagradi najbolje. Odabrana publika takođe je imala priliku da izglasa najbolju predstavu i tu su se ukusi poklopili. Predstava „Mrešćenje šarana“ Pozorišta Centra za kulturu „Masuka“ ujedinila je publiku i stručni žiri u oceni najbolje. U Veliku Planu iz Bogatića otišlo je još priznanja: za najbolju žensku i mušku ulogu Jeleni Stojadinović i Zlatku Iliću, kao i najbolju mušku epizodnu Nebojši Milosavljeviću.

Naredne godine jubilej
Priznanje za najbolju žensku epizodu pripalo je Ivani Gašić Grbić, za ulogu Simke u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove. Jana Mičić iz ansambla Pozorišta „Dragoljub Milosavljavić Gula“ iz Petrovca na Mlavi ocenjena je kao najbolja mlada glumica festivala.

Prikazani komadi su opravdali očekivanja, a sve pohvale upućujemo i za profesionalan odnos ansamabala, naših prijatelja, prema manifestaciji

Nagradu za afirmaciju dramskog amaterizma „Zoran Đonlić“, koja se petu godinu dodeljuje u čast dugogodišnjeg reditelja i prijatelja amatera i pozorišta, Umetnički savet festivala kojim je predsedavala glumica Ivana Terzić dodelio je Momčilu Dujmoviću, glumcu i reditelju iz Prnjavora, dugogodišnjem saradniku amatera iz Bogatića i prijatelju Pozorišta „Janko Veselinović“.

Foto: www.macvainfo.rs


Memorijalna smotra „Pozorišni dani Milivoja Martinovića“ organizuje se svake jeseni u čast reditelja i glumca i jednog od osnivača Pozorišta „Janko Veselinović“.
Sledeće godine biće održana jubilarni 20. put. Dve decenije trajanja obavezuje organizatore da istraju u ponudi kvalitetnog sadržaja vernoj publici.

Sledeće godine biće održana jubilarni 20. put. Dve decenije trajanja obavezuje organizatore da istraju u ponudi kvalitetnog sadržaja vernoj publici


-Naredna manifestacija specifična je po tome što ćemo slaviti jubilej, 20 godina postojanja pozorišnih dana u Bogatiću. Zaokružujemo jednu lepu priču i nastojaćemo da pored naših prijatelja iz amaterskih dođe i neko profesionalno pozorište kao gost i da tako obeležimo trajanje dodatnim kvalitetnim i lepim sadržajem u kome će publika uživati- zaključuje Ostojić.
D.D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa