20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Foto: Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Foto: Kabinet načelnika Vladana Krasavca

MANIFESTACIJA

Plodovi Rađevine

Pored brojnih izlagača iz Rađevine, ali i čitave Srbije, manifestaciju je posetiio veliki broj turista koji su bili u prilici da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog kraja, da uživaju u umetničkom programu i tradicionalnom gostoprimstvu domaćina
U nedelju 16. oktobra 2022. godine na platou ispred Biblioteke “Politika” u Krupnju, po deveti put je održana tradicionalna turistička manifestacija “Plodovi Rađevine”.

Pored brojnih izlagača iz Rađevine, ali i čitave Srbije, manifestaciju je posetiio veliki broj turista koji su bili u prilici da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog kraja, da uživaju u umetničkom programu i tradicionalnom gostoprimstvu domaćina. Ovo je ujedno bila prilika da se promoviše turizam koji predstavlja veliku razvojnu šansu Krupnja i čitave Rađevine. Manifestacija je svečano otovrena u 12:00 časova, nakon čega je usledio prigodan kulturno-umetnički program. Za ljubitelje starih automobila organizovana je izložba “Fića” i promotivna vožnja.

Foto: Kabinet načelnika Vladana Krasavca


Organizator je Turističko-sportska organizacija opštine Krupanj, a pokrovitelj opština Krupanj.
Manifestaciji su prethodili “Dani krompira”, “Dani gljiva” i “Dani maline”, nakon kojih je započeto sa organizovanjem “Plodova Rađevine”. Predstavljaju se proizvođači i domaćini ovog kraja, a učešće uzimaju i proizvođači iz čitave Srbije. Pored izložbe poljoprivrednih proizvoda i proizvoda domaće radinosti organizovano je takmičenje u spravljanju lovačkog gulaša, gulaša sa gljivama i takmičenje za najvećeg gurmana Rađevine.

Za osnovce je organizovan kviz “Malci – znalci” u poznavanju istorije, geografije, sporta ovog kraja, a najmlađe posetioce zabavljali su animatori i klovnovi.

Na poljani preko puta Biblioteke “Politika” nameštena je rađevska avlija, kako bi posetioci imali priliku da se upoznaju sa prošlošću i tradicijom ovog kraja i fotografišu.

Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa