29. decembar 2011.29. dec 2011.
KAJAK

PRIMER ZA MLADE SPORTISTE

Aleksandar Aleksić, gostujući u „Glasu Podrinja“, obećao pohod na medalju u Londonu
Redakcija sporta „Glasa Podrinja“ imala je priliku da ove nedelje ugosti najboljeg sportistu podrinja Aleksandra Aleksića, i sa njim popriča oko predstojeće olimpijade u Londonu, na koju je mladi kajakaš zajedno sa još trojicom kolega iz reprezentacije izborio plasman. Četverac će se takmičiti u trci od 1.000 metara u veoma jakoj konkurenciji. Plasman su izborili na Svetskom prvenstvu u Segedinu kada su u trećoj kvalifikacionoj grupi bili drugi iza Mađara, što je bilo dovoljno za čekiranje vize za London. U finalnoj trci zauzeli su osmo mesto.
Aleksandar Aleksić je ove godine bio četvorostruki prvak države i osvojač je srebrne i bronzane medalje na državnim prvestvima. Na međunarodnim takmičenjima osvojio je peto mesto na svetskom kupu, osmo mesto na svetskom prvenstvu u Segedinu i deseto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu na Adi. S obzirom da su bili najmlađa ekipa na skoro svim takmičenjima na svetskoj sceni, rezultati govore više od reči, a Aleksandar ne krije svoje zadovoljstvo postignutim:
„Zadovoljan sam rezultatima koje sam postigao ove godine. Cilj mi je bio da se zajedno sa kolegama iz reprezentacije plasiram na Olimpijske igre, što smo i ostvarili. Na državnim prvenstvima ostvario sam zavidne rezultate što govore i moje medalje, četiri zlatna odličja i po jedno srebro i bronza. Sledeće godina mi je možda najbitnija u karijeri, jer izlazim na sportsku manifestaciju koja je san svakog sportiste a to je Olimpijada. Konkurencija je veoma jaka ali želja i motivacija igraju važnu ulogu u samoj trci“.
Aleksandar Aleksić će sa reprezentacijom Srbije krenuti put priprema već u januaru kada se odlazi na boravak od sedam nedelja u Tursku, da bi put nastavili u Italiji gde će se zadržati tri nedelje. Nakon desetak nedelja boravka van Srbije, pripreme će nastaviti u Beogradu na Adi gde će se na kraju i sumirati rezultat priprema.
-Nadam se da će mi sledeća godina biti još uspešnija. Cilj je svakako odličje sa Olimpijade ali takođe i medalja na međunarodnom nivou. Imaću pripreme koje će mi odlično pomoći u sticanju još bolje forme tako da ću se truditi da iskoristim šanse na takmičenjima i da osvojim neku od medalja, rekao je Aleksandar Aleksić najbolji sportista Podrinja, koji može poslužiti kao primer mladim sportistima ne samo po rezultatima koje je postigao već i po ponašanju i vaspitanju koje odlikuju mladog Šapčanina.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa