20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Trijumf posle pet kola (foto: Z. D.)

Trijumf posle pet kola (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Novajlija za novi optimizam

Pobeda u Ubu ekipu vraća u gornji deo tabele. Liga na polovini regularnog dela. Jedinstvo solidno u povratničkoj sezoni
Konačno je Mačva odigrala meč u kome nije igrala nerešeno, već odnela tri boda i to uz tri gola što je velika injekcija samopouzdanja i u segmentu efikasnosti. Korak u dobrom smeru je i preokret protiv Trajala, a uz trijumf protiv Jedinstva „crveno-crni“ bi mogli i među šest najboljih na polovini regularnog dela sezone.

Mačva – Trajal 3:1 (1:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Nikola Ćetković (Šajkaš); pomoćnici: Bogićević i Cvetković (oba Beograd). Strelci: Jevtić u 42, Radunović u 75 i Popović u 90+3. minutu za Mačvu; Savić u 35. za Trajal. Žuti kartoni: Pejović, Ristivojević, Stojanović, Belić, Samurović (Mačva).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Vraštanović (Belić), Adamović, Savković (Branković, Bašić), Marjanović (Mićanović), Radunović, Pejović (Mijailović)


-Posle mnogo neiskorišćenih prilika i četiri remija osećali smo veliki pritisak i pobeda nam je trebala zbog rasterećenja. Čestitam igračima koji su uspeli u tome i okrenuti smo Ubu i želji da novom pobedom koja bi nas odvela još više na tabeli – ističe trener Mačve Ivan Kurtušić.

Prilika za povratak među vodeće – L. Pejović u skoku


Jedinstvo nije izborilo plasman, već joj je isti poklonjen za zelenim stolom kada je odustalo Žarkovo. Ipak, Ubljani su rešili da poklon iskoriste, angažovali su nekolicinu igrača, internacionalaca, potom fudbalera drugoligaškog i superligaškog iskustva: Adamović, Sević, Bogdanović, Denić, Karikari, Avrić, u svim linijama ekipe. Rezultati su opravdali sve. Imaju isti učinak kao Mačva, uz meč više.

Imaju efikasan napadački tandem Karikari – Avrić koji je najveća opsanost. Mačva će igrati bez Luke Pejovića u Ubu, koji je sakupio četiri žuta kartona.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa