27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Kulturni centar Šabac - XXVIII izložba akvarela

Najbolji iz Srbije u Šapcu

Izložba akvarela obuhvata radove 32 autora, a na konkurs je prispelo 99 radova od 87 stvaralaca. Postavka je otvorena do 4. novembra
U Galeriji Kulturnog centra zainteresovani Šapčani do 4. novembra mogu pogledati XXVIII izložbu akvarela koja okuplja najbolje akvareliste iz zemlje. Ovogodišnja postavka obuhvata radove 32 autora, a na konkurs je prispelo 99 radova od 87 stvaralaca.

Tročlani žiri u sastavu: Dušan Đukarić, akademski slikar i akvarelista iz Beograda, Filip Kovačević i Sonja Petrović Jagić, istoričari umetnosti iz Šapca, odabrali su akvarele za izložbu i rad „Drama na nebu“ Slavomirke Cake Kovačević za najbolji u ovogodišnjoj selekciji.

-Nagradu nisam očekivala, jer su radovi veoma dobri. Verovatno je žiri prepoznao mene, moj stil u akvarelu i to im se dopalo, te su i odlučili da dobijem nagradu – rekla je autorka naglasivši da je rad iz serije nebo-zemlja, te da je poriv umetnika da stvara uvek prisutan, a inspiraciju nije teško pronaći.

Foto: "Glas Podrinja"


Broj pristiglih radova na konkurs je dokaz trajanja, kvaliteta i raznolikosti, navode iz Kulturnog centra. Dugovečnost izložbe akvarela obavezuje organizatore prilikom selekcije za postavku.

-Mislim da je izložba dobar spoj novih i starih učesnika. Iako su radovi ujednačeni po kvalitetu nagrađeni se izdvojio pristupom tehnici i tematici. Žiri je imao izazovan zadatak da odabere najbolje za izlaganje – dodala je istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa