27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Nikolai Gajić –  pobednik trke na 8.000 metara (foto: V. V.)

Nikolai Gajić – pobednik trke na 8.000 metara (foto: V. V.)

ATLETIKA: PRVENSTVO SRBIJE U KROSU

Nikolai prvi na cilju

Pojedinačno Gajić obeležio takmičenje u svojoj kategoriji. Nastupao van konkurencije, ali već od narednih takmičenja deo borbe za medalje
Najzapaženiji rezultat među šabačkim reprezentima na nedavnom Prvenstvu Srbije u krosu zabeležio je Nikolai Živan Gajić osvojivši ubedljivo prvo mesto u trci na 8.000 metara među mlađim seniorima (do 23 godine). Distancu je savladao za 26 minuta i 25 sekundi, gotovo pola minuta brža od narednog rivala.

Nastupao je u dresu AŠK Tempa, van konkurencije, jer Srpski atletski savez nije verifikovao zvaično izdato odobrenje britanskog da Nikolai nastupa i u Srbiji.

Ekipna bronza
Nije bilo pojedinačnih odličja za šabačku atletkiku na Prvenstvu Srbije u krosu, ali su ekipno predstavnice AŠK Tempa osvojile bronzu u kategoriji starijih pionirki. Mesto na postolju zaslužili su: Nikolina Jeremić, Milica Milojević i Lana Lazić


Za prvo mesto se nadmetalo 11 učesnika. Od starta je Gajić nametnuo svoj ritam držeći apsolutno trku pod kontrolom do cilja. Drugi je bio Tovilović Stefan iz Užica, treći Saša Miljković, četvrti Aleksa Petković. Medalje su rapsodelili njih trojica, dok slava pripada Gajiću u ovom trenutku, no kako je problem rešen, uskoro će imati pravo nastupa i borbe za postolje.

Priča Nikolaja Gajića je posebna, specifična i inspirativna, jer je to priča o mladom, a već ostvarenom momku na više, naizgled potpuno nesrodnih polja, o čoveku koji čini sponu Šapca i Glazgova. Tu storiju vam donosimo u narednom štampanom izdanju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa