27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Šampioni i najprijatnije iznenađenje (foto: FK Sanrajs fb)

Šampioni i najprijatnije iznenađenje (foto: FK Sanrajs fb)

FUDBAL: KUP ISTANBULA 2010. GODIŠTE

Izlazak sunca iznad Istanbula

Trijumf u izuzetnoj konkurenciji. Posebna atmosfera na stadionu. Pet utakmica – pet pobeda, jedan primljen gol. Čestitke svih rivala. Zajednički uspeh svih
Fudbaleri ekipe Sanrajs (Sunrise), rođeni 2010. godine, ostvarili su međunarodni uspeh osvojivši pobednički pehar na Kupu Istanbula, međunarodnom nadmetanju gde su nastupili klubovi iz više evropskih država. Predvođeni trenerom Markom Savićem, ostvarili su svih pet pobeda.

U grupnoj fazi su nadigrali rivale ubedljivo: Gaziantep 11:0, Trabzon 9:0 i Kampione 5:0. Sledilo je polufinale i meč protiv Ludogoretsa (Bugarska). Bugari su bili favoriti, međutim u teškom meču, gol odluke postigli su Šapčani. Finale je donelo okršaj protiv čuvenog Fenerbahčea.



Atmosfera na stadionu je bila odlična. Domaćin svakako favorit poveo je u prvom poluvremenu, ali su u nastavku izabranici trenera Savića postigli tri gola ostvarili pobedu i zaslužili pobednički pehar. Uz ekipnu titulu, Sanrajs je imao i najboljeg igrača Turnira Ognjena Bajića.

-Veliki uspeh, pre svega ovih sjajnih momaka koji napreduju na svakom treningu i iskazuju, uz fudbalsko znanje i veliku mentalnu snagu neophodnu za svakog sportistu. Uspeh i za klub, upravu, mene, ali i uspeh roditelja koji su tu uvek, kruga sponzora bez kojih nastup na ovakvim takmičenjima ne bi bio moguć, ali i nastavnika, profesora i svih koji imaju razumevanje za ove momke. Svima još jednom veliko hvala. Trenutak slavlja, čestitki gradonačelnika Istanbula i drugih učesnika nikada nećemo zaboraviti – istakao je trener Marko Savić.

Šapčani dosegli vrh – FK Sanrajs (foto: FK Sanrajs fb)


Narandžasti dres Sanrajsa nosili su: Uroš Savić, Aleksandar Bosanac, Nemanja Lukić, Ognjen Isaković, Andrej Petrović, Ognjen Čobanov, Aleksa Petrović, Pavle Jovanović, Andrej Tošić, Božidar Jeremić, Matea Stojanović, Viktor Gavalovski, Marko Stanojević, Mihailo Uglješić, Ognjen Bajić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa