27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Odgovor na sve izazove: Tešić sa prvotimkama

Odgovor na sve izazove: Tešić sa prvotimkama

NENAD TEŠIĆ, ŽRK MEDICINAR

Nastavićemo da napredujemo

Tri uzastopne pobede odvele Medicinar na visoko peto mesto. Forma u usponu. Pauza dobra za regeneraciju i oporavak od povreda. Očekuju veću minutažu Ane Radović i postepen povratak Tamare Mandić
Mnogo straha i neizvesnosti je doneo start Super lige za Medicinar. Značajno promenjena i dodatno podmlađena ekipa, oslabljena za neigranje kapitena Ane Radović usled povrede našla se pred izazovom na koji je, sada posle sedam kola moguće je reći, apsolutno odgovorila. Pobeda u Kragujevcu od deset golova razlike, 31:21 u poslednjem kolu je najbolje izdanje Medicinara u dosadašnjem toku sezone.

-Igra u Kragujevcu je bila šlag na torti. Uspon smo započeli još protiv Jagodine, a u poslednja tri kola smo došli do naše igre, stekli smo samopouzdanje i to se videlo i u odbrani i u napadu. Devojke su ispunile sve zadatke i to se najbolje odslikalo na rezultatu – ističe na početku razgovora trener Nenad Tešić.

N. Tešić


U poslednjih nekoliko kola ekipi se pridružila posle povrede Ana Radović koja je iskustvom dodatno podigla kvalitet ekipe.

-Ana je kapiten u svakom smislu te reči. Njen povratak je neprocenjiv za nas. Majstor rukometa, poznaje svaki detalj, zna da donese pravu odluku i kao što je nekada dominirala golovima, sada je vela podrška i iskustvo mladoj ekipi, posebno u trenucima pada koncentracije. Njeno prisustvo je dodatna snaga, a o značaju znanja ne treba ni govoriti.

Još jače u nastavku sezone: ŽRK Medicinar


Sledi pauza od gotovo pet nedelja zbog obaveza reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. Iako je forma u usponu, odmor će prijati zbog oporavka igračica.

-Imamo od starta mnogo problema sa povredama, prehladama i ova pauza će biti dobra da se regenerišu igračice, da se saniraju povrede i još jači dočekamo nastavak. Naravno, nema pauze u radu, mnogo je mesta za poboljšanje i na tome ćemo raditi. Tamara Mandić se vratila treninzima, nadamo se da će oporavak i dalje teći dobro i da bi uskoro mogli i na nju da računamo kao opciju u sastavu.

Učinak od četiri pobede i tri poraza u sedam kola je i iznad očekivanja, smatra strateg.
-Apsolutno sam zadovoljan. Očekivali smo i uspone i padove, ekipa je izuzetno mlada. Glavni cilj je da smanjimo te periode loše igre. Znam da će ih biti i dalje, ali je važno da sazrevamo, budemo konkurentni, da devojke napreduju. Nismo isticali ambicije, nećemo još uvek, ali dosadašnji tok daje razloga za optimizam – zaključuje Tešić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa