27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Pobeda po navici(foto: RK Metaloplastika)

Pobeda po navici(foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Plavi čuvaju tron

Osamostalili se na prvom mestu. Ubedljiva igra protiv Partizana. Obilić ne bi smeo da bude problem pred dva teška meča
Do prethodnog kola Metaloplastika Eliksir bila je jedna od dve vodeće ekipe i jedna od dve sa maksimalnim učinkom u četiri kola, posle derbija u Beogradu, ona je jedina po svim kriterijumima i apsolutni lider Super lige. Da je ipak bolja od Partizana potvrdila je rezultatom, ali pre svega igrom na Banjici gde je u većem deluz meča bila tim koji kontroliše utakmicu, zna šta želi, šta hoće i može i realno Beograđani nisu imali realnu šansu.

K. Petrović (foto: RK Metaloplastika)


U narednom kolu gostuje Obilić u Šapcu. Uz svako poštovanje „vitezovima“ Metaloplastika Eliksir je mnogo kvalitetnija od vrlo dobrih Beograđana i sve osim pobede domaćih bila bi senzacija. Obilić je imao lak raspored do sada, a u jedinom velikom izazovu, protiv Vojvodine pretrpeo je katastrofu. Pobede u duelima sa ekipama iz sredine i donjeg dela tabele donele su mesto u sredini i svakako da ne strahuju za opstanak. Motiva će za njih biti na pretek, pritiska ne. Imaju iskusan tim Beograđani, međutim čine ga igrači uglavnom van najboljih godina karijere.

Partizan - Metaloplastika 31:36 (17:18)
Beograd. Gledalaca: 600. Sudije: Sekulić i Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Partizan 4 (3), Metaloplastika 5 (2). Isključenja: Partizan 6, Metaloplastika 12 minuta.
PARTIZAN: Mihajlov, Cvijetić, Vesković, Radivojević, Baćanović, Beloševac, Varga 5, Trnavac (12 odbrana), Kojadinović 8 (3), Zečević 2, Gudurić, Praštalo, Popović 2, Lazić 3, Petrić 11.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 9, Karić, Jevtić, Srdanović 4, Mirković 1, Milovanović, Aidi 8, Terzić 1, Ivanić, Arsić (9 odbrana), Damjanović, Simić 3, Brajović 6 (2), Petrović 3, Dakić 1.


-Važna utakmica za nas. Svakako da je cilj pobeda i da smo favoriti, ali nećemo pristupiti na bilo koji način drugačije nego što bi da je rival tim iz vrha. Naša obaveza je da poštujemo svakog rivala i da publici pružimo borbenost i želju zahvalivši se tako za podršku – rekao je prvotimac Kosta Petrović.
Obilić je i uvertira za dva vrlo izazovna i teška meča, najpre protiv Crvene Zvezde, znatno pojačane, u Beogradu, a potom i jednog od rivala u borbi za najviši plasman, Dinama, u Šapcu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa