27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Počinju borbu u A ligi: VK Sava

Počinju borbu u A ligi: VK Sava

VATERPOLO: PRVA A LIGA

Novi rang, novo iskustvo

Sinoć Sava gostovala u Beogradu. Prva dva meča u prestonici. Otpor iskusnom proleteru. Veliki izazov za mladu ekipu. Cilj opstanak u drugom rangu
Šabačka vaterpolo mladost oličena u Vaterpolo klubu „Sava“ počela je sinoć putešestvije Prvom A ligom, gde su prethodne sezone senzacionalno izborili mesto. Igrači srednjoškolskih godina, uz čak i jednog osnovca, svi produkti šabačka vaterpolo škole, odmeriće snage sa iskusnijim, fizički snažnijim ekipama, ali ne timovima sa većim srcem i željom od ovih momaka.

Prvi rival je bio doskorašnji superligaš Stari Grad, jedan od favorita za Super ligu, uz gradskog rivala Taš. Već tokom vikenda ponovo putuju u Beograd, ovaj put ih čeka takođe doskorašnji superligaš Beograd.

Sava – Proleter 10:14 (2:4, 2:3, 3:3, 3:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 400. Sudije: Duvnjak i Jovančević. Isključenja: Sava 7, Proleter 8.
SAVA: Mijailović, Novaković 3, Mićanović, Lazić 1, Pantelić 1, Babić, Mićić 2, Lukić 2, Arsenović, Uršević, Vasić, Jezdimirovć 1, Alimpić, Vojnović 1.
PROLETER: Šantalab, Čabrilo 2, Stojčić, Ljubenović 4, Knežević, Mitrović 1, Ilić, Radišić, Ćorić 1, Tomićević 4, Matković 1, Lalić 1, Ćirović, Konatar.


-Naš cilj je opstanak, ali su ovi momci navikli na visoke domete i oni uvek razmišljaju pobednički i nama se taj pristup dopada. Liga je izjendačena, dve ekipe su veliki favoriti, Stari Grad i Taš, ostali su manje-više izjednačeni. Ne postoji pritisak, već prioriet daljeg napretka i razvoja igrača iz naše škole kako bi stasali za prvi tim. Verujemo u njih i radujemo se izazovima – ističe predsednik kluba Nikola Car.

Proleter sa igračima internacionalnog iskustva, reprezentativaca nekadašnjih i igrača koji su igrali evropska klupska takmičenja bio je prejak za mlade igrače Save u šesnaestini finala Kupa Srbije. Igrači poput Matkovića, Ilića, Tomićevića i Ljubenovića su predstavljali veliko iskustvo za Savu, no ono što je najbitnije i u tom meču su pružili izuzetan otpor protivniku i bili u igri sve do polovine poslednjeg perioda.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa