3. novembar 2022.3. nov 2022.
Mogućnost  vodosnabdevanja oko 150 domaćinstava
GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNjI VODOVODNE MREŽE NA DEONICI kASARSKE LIVADE - BOGOSAVAC

Mogućnost vodosnabdevanja oko 150 domaćinstava

Pajić je istakao da će ovi radovi mnogo značiti za žitelje pocerskih, mačvanskih i posavotamnavskih sela, kako bi imali bolje uslove za život i funkcionisanje domaćinstava, koji ne treba da se razlikuju od onih u gradu
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je u subotu radove na izgradnji vodovodne mreže na deonici Kasarske livade- Bogosavac u dužini od 2,7 kilometara. Time se stvara mogućnost za vodosnabdevanje oko 150 domaćinstava, kao i uslovi za širenje sekundarne mreže po Bogosavcu.

-Obećali smo našim sugrađanima da ćemo raditi na 21 kilometru vodovodne mreže i upravo krećemo na dve lokacije. Prva je ova u Bogosavcu, a odmah nakon toga nastavljamo sa 2,4 kilometra prema Dobriću. Druga lokacija na kojoj se radi je Jelenča- Žabar, oko 2,9 kilometara, vrednosti 38 miliona dinara. Tamo imamo i dosta industrijskih postrojenja, domaćinstava, tako da radimo sa obe strane puta, kako bismo mogli i Cerovac i krak prema Maloj Vranjskoj da uradimo. Naravno, pripremljena je tehnička dokumentacija i čekamo raspisivanje tendera za izvođače- naveo je dr Pajić.

Gradonačelnik je istakao da će ovi radovi mnogo značiti za žitelje pocerskih, mačvanskih i posavotamnavskih sela, kako bi imali bolje uslove za život i funkcionisanje domaćinstava, koji ne treba da se razlikuju od onih u gradu.

-Vodovodnu mrežu gradimo samostalno, bez ikakve pomoći sa strane. Mislim da se stabilnost grada ogleda upravo u stabilnim finansijama i mogućnosti da ovakve radove izvodimo uprkos teškom vremenu- naglasio je on.



Direktor JKP „Vodovod Šabac“ Jovan Vraneš naveo je da je u pitanju tehnički izuzetno zahtevna trasa, zbog blizine saobraćajnice i putnog kanala, te da se posebna pažnja prilikom izvođenja radova mora obratiti na bezbednost. Vrednost radova na ovoj deonici je 57 miliona dinara.

-Druga lokacija koju smo počeli je Jelenča- Cerovac, tamo je tehnički jednostavnija trasa. Na ovom potezu ima oko 150 kuća do centra Dobrića koji radimo u prvoj etapi. Nakon završetka ove etape, nastavljamo odmah još 2,4 kilometra do centra Dobrića. Ta druga trasa je u fazi projektovanja.

Zainteresovanost građana je velika, već su dolazili da se raspituju. Uslovi za priključenje na vodovodnu mrežu su nepromenjeni- rekao je Vraneš.

Grad je ove godine iz budžeta izdvojio oko 302 miliona dinara za širenje vodovodne mreže. Obuvaćeni su pravci Orid- Miokus u dužini od 3,9 kilometara, Mala Vranjska- Cerovac četiri kilometra, Mala Vranjska- Jelenča tri kilometra, Bogosavac- Dobrić 5,1 kilometar, Slepčević 2,4 kilometra i Ribari- Prnjavor 3,1 kilometar.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa