29. decembar 2011.29. dec 2011.
INTERVJU SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE VLADIMIRCI VLADICOM MARKOVIĆEM

GODINA VELIKIH PODUHVATA

Čelni čovek opštine Vladimirci sumirajući godinu na isteku izrekao je trdnju da je bila 2011. godina velikih poduhvata gde u prvi plan stavlja plivački centar, putnu infrastrukturu, vodu i masu školskih i sportskih dešavanja.
- Sportsko plivački kompleks je na pola puta i stvara obrise velikog posla koji je sa nestrpljenjem decenijama iščekivan. Uloženo je mnogo, i sada samo iznalazimo mogućnosti da pripremimo sredstva da posao u proleće privedemo kraju, pa se nadam u julu sretnemo na uređenom komleksu bazena i uživamo u čarima sporta, koji će sigurno dobiti svoje poklonike, započeo je svoj osvrt na 2011. godinu Marković i nastavio.
- Mi smo voljni da prostor koji je prijatan za življenje obogatimo i banjskim sadržajima pošto imamo toplu vodu po ispitivanjima, ali i pored znanog investitora, stalo je utoliko što se iščekuju sredstva da bismo pripreme uradili, krenuli sa bušotinom i stvorili uslove za rad. Kupljeno je i pet hektara zemlje u tu svrhu tako da banja Vladimirci ima izvesnu budućnost, ali je tok malo usporen. Mi imamo skroman budžet, koji će biti uvećan pa smo ubeđeni, da će sredstva pravilno raspodeljena dovesti do realizacije i ovog posla.
Pitanje kako funkcioniše infrastruktura bilo je jedno od značajnijih i u pogledu urađenog.
- Razuđena mreža puteva bila je težak zadatak, ali urađen skoro besprekorno. Posuta su kamenom putevi koji nisu decenijama na nekim mestima rađeni. Spojena su i sela poput putnog pravca Lojanice-Vukošić, i slični pravci, pa se dičimo urađenim u režiji Direkcije za puteve uz i asfaltiranje puteva, poput onog u Jaloviku u Mandića mali u dužini od 1.300 metara. Napominjem, da ćemo i u godini koja dolazi, raditi asfaltiranje ali kako smo mala opština, moraćemo raditi sistemom mi dinar, građani dinar. Za to ćemo opredeliti sredstva, i nadamo se naići na učešće građana, najavljuje Marković.
Voda je bila sledeće pitanje koje će takođe biti rađeno i obimnije iako se i u 2011. uradilo dosta.
- Mi smo na mrežu od oko 400 kilometara priključili nove potrošače u Jaloviku, i tako učinili da voda stigne u što više domova. Zanimljivo je da voda sa naših izvora stiže i u par sela grada Šapca, a namerni smo podići dva rezervoara u selu Skupljen, koji bi trajno rešili pitanje vode u ovom delu opštine, gde su uz Skupljen i Zvezd i Provo. Svakako bitni poslovi za koje ćemo takođe iznaći sredstva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa