3. novembar 2022.3. nov 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NA SLAVI HRAMA SVETOG EVANGELISTE LUKE

Vladika jerotej u Jaloviku

Dolazak njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Jeroteja u vladimiračko selo Jalovik doveo je reku vernika iz Jalovika i opštine u impozantni hram koji je već poprimio umiveno izdanje. U ispunjenoj crkvi tokom liturgije episkop je besedio:

„ Srećna vam slava na zdravlje i spasenje, blagodarni smo što ste se okupili da obeležimo zaštitnika sela i svih ljudi. Živi bili i srećan praznik na mnogaja ljeta, dirnut viđenim besedio je vladika šabački a naklon svih zavredeo druženjem najpre sa najmlađima ali i žiteljima sela u toploj priči.

Predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić nije krio zadovoljstvo dolaskom vladike u Jalovik:

„ Ovde se dugo obeležava Sveti Luka a u hram koji je dobrano obnovljen uložili smo i mi koliko smo mogli u mozaik dobročinstva. Eto uz novog protu dobili smo i novog episkopa i time je ovaj dan veći uz želju da hramu Svetog Luke povratimo stari sjaj kao svetinji ali i mestu sabora vernika ovog kraja, zadovoljan je bio Zarić.

I u slavskom prigodnom druženju preosvećeni vladika Jerotej je dodatno pobrao simpatije uz vidno zadovoljstvo svih što je u šabačku eparhiju stigao vladika vredan svakog poštovanja.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa