3. novembar 2022.3. nov 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINSKI SAVET ZA BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

Pažljivko u Vladimircima

Agencija za bezbednost saobraćaja je priredila učenicima prvog razreda osnovne škole na teritoriji Opštine Vladimirci predstavu pod nazivom „Pažljivko“ gde junak ove predstave i njegov drugar kroz igru i pesmu uče najmlađe osnovce ponašanju u saobraćaju. Pred stotinak prvačića svi su pronašli svoj kutak zadovoljstva od predsednika SO Rada Kovačevića, člana opštinskog saveta Živadina Pantelića učiteljica i vrednih poslenika biblioteke Diša Atić u zdanju Doma kulture.

Prvaci su kroz slikovite i poučne primere ponašanja u saobraćaju spoznali da se ne pretrčava ulica već koristi pešački prelaz, potom korišćenje semafora na prelazu ali i kako se hoda pešice putem i da se ne igra na parkinzima već u parkovima i igralištima. Neizbežna je bila i priča o žutim prslucima sa efektima i u tami gde se mora istaći da je Opština Vladimirci za svakog prvačića obezbedila prsluk na dar.

Sve je začinjeno pesmom, đuska, đuska, nisam guska. Za kraj položena je i zakletva:

Danas kada postajem pažljivko dajem svečanu i pažljivu zakletvu da nikad, nikad, neću pretrčavati ulicu, da ću uvek gledati levo, desno, levo, da nikad neću prelaziti ulicu na crveno, da ću uvek biti pažljivko dobri i nadalje fantastični pažljivko a sve začinjeno toplom dečijom grajom i pesmom đuska, đuska, nisam guska.

Dugo će ovaj dan pamtiti po svemu što su naučili ali i pažljivka koji ih je na prečac osvojio.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa