3. novembar 2022.3. nov 2022.
DVADESETŠESTA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA VLADIMIRCI

Ispružiti se koliko je guber dug

Stara izreka mogla bi u dobroj meri biti sumarum ovog izdanja opštinskog veća koje je proteklo u čak 32 tačke dnevnog reda. Od usvajanja prve izmene finansijskog plana predsednika opštine, zatim opštinskog veća, potom usvajanja četvrte izmene finansijkog plana opštinske uprave za tekuću godinu i predloga odluke o četvrtom rebalansu budžeta.

Bile su tu i odluke o otuđenju nepokretnosti neposrednom pogodbom ali i usvajanja upravljanja rizicima, procene rizika od katastrofa i odluke o imenovanju radne grupe za izradu procene rizika od katastrofa na teritoriji opštine Vladimirci.

Jednoglasno je usvojeno utvrđivanje predloga o koeficijentu za obračun poreza na imovinu, prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu u narednoj godini ali i zoni tog poreza. Usvojeni su izveštaji o radu i davanje saglasnosti na plan za 2022-2023.godinu PU „Suncokreti“, osnovnim školama „Žika Popović“ i „Jovan Cvijić“ i Posavotamnavskoj srednjoj školi sa Domom učenika. Bilo je govora i o razrešenju i imenovanju poverenika opštine za mesnu zajednicu Bobovik, zatim molba PU „Suncokreti“ za saglasnost na povećanje broja dece u grupama, OŠ „Jovan Cvijić“ za izmenu finansijskog plana, opštinskom fudbalskom savezu za dodatna finansijska sredstva, JKP „Izvor“ za dodatna finansijska sredstva za opremu za video nadzor.

Zatim su razmatrani zahtevi poverenika mesne zajednice Vlasanica radi izrade projektne dokumentacije za poboljšanje snadbevanja električnom energijom na lokaciji mala Drekići – Milovanovići i zahteva mesne zajednice Lojanice i Debrc za lokalne potrebe te zahtev mesne zajednice Jalovik za finansijska sredstva za popravku objekta lovačka kuća, potom zahteva preduzeća Duga oko komunalnih usluga i molbi i to brojnih za pomoć nevoljnicima gde se izašlo u susret koliko se moglo.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa