10. novembar 2022.10. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

U okviru zajedničkog projekta Grada i Ministarstva

Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za ugradnju kotlova na gas i pelet

Projekat zajedno sprovode Grad i Ministarstvo zaštite životne sredine, a njegova vrednost je 10 miliona dinara. Cilj je da se smanji broj individualnih ložišta
U Gradskoj kući u ponedeljak su potpisani ugovori sa 22 građana kojima su odobrena bespovratna sredstva za ugradnju kotlova na gas i pelet, a u okviru realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u tekućoj godini. Projekat zajedno sprovode Grad i Ministarstvo zaštite životne sredine, a njegova vrednost je 10 miliona dinara.

Foto: Glas Podrinja, Radislav Alimpić


-Cilj je da se smanji broj individualnih ložišta, jer svi znamo da emituju izuzetno zagađujuće čestice. Mi ćemo u narednom periodu učestvovati na svim ovakvim projektima koje bude raspisivalo ministarstvo. Šabac je jak, stabilan, fiskalno konsolidovan Grad, koji ima veoma jak budžet. Izuzetno nam je značajna podrška države, Vlade i resornih ministarstava kao partnera. Ovakvih projekata je mnogo, a ovo je danas jedan dobar primer toga- istakao je zamenik gradonačelnika Blaža Knežević.
Radislav Alimpić je rekao da je odlučio da pređe na grejanje na pelet, te da se nada da će mu to biti povoljnije.

-Do sada smo se supruga i ja grejali na električnu energiju, ali je ipak malo skuplje, pa smo se odlučili za grejanje na pelet. Značiće nam u svakom slučaju, nadamo se da će cena biti niža i da se neće naplaćivati toliko transport prilikom isporuke- naveo je Alimpić.

Foto: Glas Podrinja, Ljubiša Vuković


Ljubiša Vuković je istakao da je već imao spremnu dokumentaciju, te da nije bila komplikovana prijava na konkurs.

-Saznao sam da Gradska uprava daje subvencije, konkurisao, predao papire. Nije bila komplikovana procedura, imao sam već spremne papire kad sam radio upotrebnu dozvolu. Značiće mi, nadam se da će to biti prilika da uštedim na računu za grejanje- podvukao je Vuković.

Potpisano je 15 ugovora za subvencije za kotlove na gas i sedam za one na pelet. Konkurs je raspisan u junu ove godine, a odnosi se na maksimalan udeo do 50 posto vrednosti ukupne vrednosti sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi, 120 hiljada za kotlove na pelet, odnosno 85 hiljada za kotlove na gas.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa