10. novembar 2022.10. nov 2022.
Još jedan opštinski put sa modernim kolovoznim zastorom
ASFALTIRAN PUTNI PRAVAC VILA LESKA-BRDARICA

Još jedan opštinski put sa modernim kolovoznim zastorom

Vrednost projekta, završenog prošle nedelje, bio je nešto više od 27 miliona od čega je 20 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede
Nedavno je završeno asfaltiranje preostala 2,4 kilometra na putu od Svileuve prema Brdarici čime je konačno, nakon niza godina, u potpunosti urađen pravac od Vila Leska prema crkvi u Brdarici. Ovaj pravac je duži vremenski period rađen po fazama i u okviru svake je asfaltirano po 500 metara naizmenično, iz oba pravca.

Vrednost projekta, završenog prošle nedelje, bio je nešto više od 27 miliona od čega je 20 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede.

– Ovaj put rađen je fazno i ostao je deo od 2,4 kilometra koji smo sada uradili. Krenulo se svojevremeno od Vila Leske i suština je bila da se napravi ceo krug do brdaričke crkve. Međutim, radili smo po pola kilometra naizmenično iz oba pravca, jedne godine od Svileuve, druge od Brdarice i ostalo je još taj deo da se spoje ta dva kraka. Asfalt je urađen prošle nedelje i širina puta je pet metara sa debljinom od sedam centimetara. Ovaj put ispunjava potrebne kriterijume i veoma je značajno što smo na kraju uspeli da u cugu završimo gotovo pet puta više nego ranije u toku jedne godine kada govorimo o ovom lokalnom putu. Ukupna dužina ovog opštinskog puta je nešto više od 8 kilometra. Ta deonica je bila je jedna od dužih i bila nam je problem za održavanje, baš kao i put prema Batalagama, koji smo takođe uradili- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

On je podsetio da je ova lokalna samouprava za kratko vreme uspela da izgradi preko deset kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva u nekoliko mesnih zajednica, ocenjujući da to nije malo.
Koceljevačka opština nastaviće i u narednom periodu da ulaže u putnu infrastrukturu. U ovom trenutku ulicu Žiće Dimitrijevića u naselju Reka navode kao saobraćajnicu na kojoj su radovi urgentni.



- Ona je potpuno nebezbedna, posebno ako se ima u vidu činjenica da je u njoj prisutna bahatost vozača u svakom smislu, posebno prilikom nepropisnog parkiranja vozila. Kolovoz je u lošem stanju a nema ni trotoara. Trudićemo se i svakako imamo u planu da ovu ulicu radimo u narednoj godini. Podsetiću da smo ove godine uspeli da uradimo i saobraćajnice u rasničkom naselju što nam je veoma bitno. Tu je urađena kompletna infrastruktura, od kišne i fekalne kanalizacije, preko trotoara do asfalta na kolovozu- dodao je Ilinčić.

U oblast putne infrastrukture u okviru investicija, prema njegovim rečima, u ovoj godini uloženo je oko 300 miliona dinara i postavljeno oko 15 kilometara asfalta.

- Što se tiče građevinske sezone, tu je već kraj. Mi ne možemo da budemo nezadovoljni na ovu godinu u smislu šta se i koliko uradilo. Dosta smo radili i na pripremanju projekata za sledeću godinu. Radili smo na svim poljima, ne samo u oblasti putne infrastrukture. Ako saberemo sve investicije u proteklom periodu, počev od vrtića i parka, mi smo ove godine imali u Koceljevi oko milijardu investicija- zaključio je predsednik ove opštine.
V.Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa