29. decembar 2011.29. dec 2011.
MUZIKOM ISPRAĆENA 2011. GODINA

NASTUP NABIJEN EMOCIJAMA

Prošla sedmica u Šapcu bila je u znaku muzičkih koncerata koji su na najbolji mogući način obeležili kraj 2011. godine. Dečji hor ViVa, Art studija, svojim nastupom prošle srede uveo Šapčane u pretpraznično raspoloženje. Petak, 23. decembar, bio u znaku duhovne, izvorne klasične, pop i zabavne muzike koju su izveli Hor 66 devojaka, niži razredi odseka gitare Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i novosadski BIG BAND
Vivaći ponovo oduševili publiku
Oni su tek zakoračili u svet ali su svojim glasom oduševili publiku u Šabačkom pozorištu. Na sceni ih je bilo šezdeset devetoro, uzrasta od pet i po do deset godina. Potpomognuti nekadašnjim članicama hora, koje su od devedeset pete počele u ViVi, otpevalo se devetnaest pesama od dečjih, preko popularno zabavnih, do veoma složenih i komplikovanih kompozicija kako na našem tako i na stranim jezicima. „Kad padne prvi sneg“, „Sanjajte“, „Čekam da zazvoni“, „Ljubav“, „Onaj pravi“, „Đačka ljubav“, „Svet je jedan“, „Deca će pobediti“, „Al“™ pralja nije princeza“, „O deda Mraze“, „Srećna nova“, „Greensleeves“, „Uspavanka za mamu“, „Noel, c“™est lamour“, „Chiguitita“, „Anastasia“, „Happy Nenj Year“, „Joy to the Njorld“ perfektno su izvedene i ispraćene ovacijama prepune sale Šabačkog pozorišta.
- Kao svake godine utisci su fantastični. I sam projekat pripremati je veličanstveno. Zahteva puno truda i energije. Naravno, sav trud se isplatio posle ovakvog, mogu slobodno da kažem, veoma uspešnog koncerta, na oduševljenje publike i svih nas koji su nastupili. Ono što mi je posebno drago jeste da je večeras sa nama pevao izvestan broj devojaka koje su generacijski od devedeset pete bile u ViVi. One su sa nama provele devet, deset godina i svaki put se rado odazovu ““ rekla je dr Milena Đurković-Pantelić, dirigent hora.
Svoju ljubav prema muzici, ali i prema najvoljenijoj osobi posle roditelja, deca su iskazala grupnim zagrljajem iza bine. Za sve njih to je bio jedan izuzetan kraj jedne veoma posebne večeri.
Prednovogodišnja muzička rapsodija
Zajedničko rođendansko slavlje Hora 66 devojaka i njihovog dirigenta Branka Đurković, kao i prethodnih četrdeset osam godina, prošlo uz emociju i po koju suzu. Izvedene su kompozicije koje su obeležile godine rada ovoga hora. Izvođenje pesama, uz koje su generacije stasavale i odakle se otiskivale u svet uspeha ispunjenog muzikom, kao i nebrojeno puta, oduševilo je sve prisutne.
Svaki naredni dan za Branka Đurkovića je poseban, kao i svaki tradicionalni koncert koji počinje 23. decembra u pet do pet. To je vreme rođenja kako hora tako i ovog velikog čoveka, ali i velike umetničke duše.
- Meni je svaki dan poseban. Sanjam svaki naredni dan i, naravno, proslavu četrdeset devet godina u nedelju 23. sledeće godine. Sanjam i pedeset godina kada ću mojoj Katarini predati dirigentsku palicu, a ja ću preći u prave asistente i čistače. To je moj plan, naravno, ako Bog da ““ rekao je Branko Đurković.
Koncertu, koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Šapca, prisustvovao je i episkop šabački Lavrentije. Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta nastupilo je i Šabačko pevačko društvo, Muški hor Neven i dečji hor ViVa. I ovoga puta za klavirom bile su Milena Đurković-Pantelić i Jelena-Đurković-Dragićević koja je došla iz Pariza gde živi i radi. Pored njih nastupili su i Ivana Gašić, Goga, Nale, Kale i Marko.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa