10. novembar 2022.10. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Šabačka gimnazija obeležila jubilej

Ponosni na 185 godina

“Današnja Šabačka gimnazija je moderna škola koja crpi svoju snagu iz snage svojih učenika. Ona je ostvarena vizija iz prošlosti, koja u sadašnjosti osvaja budućnost”, sa ponosom ističu iz ove obrazovne ustanove
Svečanom akademijom i lomljenjem slavskog kolača Šabačka gimnazija, obeležila je 185 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Eparhije šabačke, Grada Šapca, obrazovnih i ustanova kulture u gradu i drugih institucija, kolektiv, sadašnji i nekadašnji učenici koji su svojim prisustvom odali priznanje jednoj od najstarijih i najeminentnijih obrazovnih ustanova u Srbiji.

Ova obrazovna institucija je iznedrila brojne generacije i istaknute pojedince koji su stekavši znanje u ovoj školi nastavili svoje dalje usavršavanje u najrazličitijim oblastima


-Ova obrazovna institucija je iznedrila brojne generacije i istaknute pojedince koji su stekavši znanje u ovoj školi nastavili svoje dalje usavršavanje u najrazličitijim oblastima, a sa ponosom uvek ističu da su pohađali Šabačku gimanziju. Grad Šabac će uvek biti podrška obrazovanju i ustanovama koje su stubovi znanja. Sa nadom da će i u narednom periodu biti još uspešniji, upućujem najsrdačnije čestitke učenicima i čitavom kolektivu Šabačke gimnazije - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

“Današnja Šabačka gimnazija je moderna škola koja crpi svoju snagu iz snage svojih učenika. Ona je ostvarena vizija iz prošlosti, koja u sadašnjosti osvaja budućnost”, sa ponosom ističu iz ove obrazovne ustanove.

Foto: Glas Podrinja


-Velika je čast i odgovornost biti na čelu obrazovne ustanove kao što je Šabačka gimnazija. Drago mi je što iz godine u godinu postižemo sve značajnije rezultate i što smo decenijama prepoznatljivi - ističe direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa