10. novembar 2022.10. nov 2022.
Dostojni imena koje nose
OŠ „STOJAN NOVAKOVIĆ“ PROSLAVILA DAN ŠKOLE

Dostojni imena koje nose

OŠ „Stojan Novaković“ prošle srede obeležila je svoj dan, na datum kada je rođen filolog, istoričar i političar čije ime sa ponosom nose. Tom prilikom organizovan je prigodan program u kom je učestvovao hor, glumci, recitatori, besednici koji su učenici škole..



-Stojan Novaković je jedan od najboljih istoričara koje je Srbija imala u 19. veku. Imao je respektibilnu karijeru i sve svoje školovanje je završio u Srbiji, gde je u više navrata bio ministar prosvete, predsednik Vlade, predsednik Kraljevske akademije. Uradio je mnogo toga i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog naroda. Naša škola raste iz godine u godinu i trudimo se da budemo sve bolji. Naši takmičari su bili uspešni proše godine. Na državnom prvenstvu u futsalu naša ekipa je osvojila treće mesto, iz kaligrafije smo imali pobednicu na republičkom nivou, imamo uspešne plivače... Na svim nivoima, od opštinskog do državnog smo da osvajamo nagrade i priznanja i tako našu školu učinimo vidljivijom, rekao je Mladen Lazić, direktor OŠ „Stojan Novaković“.
Program su pripremili nastavnici i učenici škole. „Stojanovu“ školu pohađa više od 1.700 učenika, u četiri jednice u Šapcu, na Letnjikovcu u Pocerskom Pričinoviću i Gornjoj Vranjskoj.



-Stojan Novaković je bio izuzetno obrazovan, svestran čovek i verujem da su naši đaci to i pokazali. Naši najtalentovaniji glumci, pevači, recitatori, mali pesnici su pokazali sve ono što znaju i time opravdali ime čoveka čije ime nosi naša škola, navela je Sanja Cvejić, nastavnica srpskog jezika.
Škola u četiri jedinice ima ukupno 54 odeljenja. Zahvaljujući ministarstvu od ove godine su bogatiji za laptopove, projektore, računare, a obnovljen je i nameštaj u učionicama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa