10. novembar 2022.10. nov 2022.
Grzi u zagrljaj
PSD Cer

Grzi u zagrljaj

Akcija PK “Javorak” Paraćin 29.10. održao je svoju akciju na koju smo se odazvali od srca. Jesen u svojoj raskoši samo je dokazala da je kraljica šuma. Nepregledan niz boja očarao je sva naša čula.
Vrelo Grze je izletište kod Paraćina i zbog svoje lepote sve više privlači turiste iz cele Srbije. Reka Grza izvire u podnožju planine Južni Kučaj i duga je 23km. Grza je poznata i kao raj za pecanje jer je izuzetno bogata potočnom i kalifornijskom pastrmkom, pa samim tim evo i poziva ljubiteljima ribolova za još jedan razlog da posete ovo mesto. U blizini je i manastir Lešje tako da se jednodnevni izlet u potpunosti može iskoristiti.

Planinari su akciju izveli kroz šume Kučaja, do prelepog vidikovca. Staza je kružna, duga oko 15km sa visinskom razlikom od 580m.

Veliki broj planinara, organizacija vodiča, hrane i ostalih aktivnost su bili na nivou a mi iz Grze nosimo samo lepe utiske.

Pozivamo vas da se pridružite PSD CER i zajedno sa nama uživate u lepotama planina, šuma, reka, jezera, vodopada, pašnjaka, prelepih staza i najbitnije upoznavanja vedrih ljudi


Sklopljena su nova poznanstva što su nešto najvrednije za planinarsko društvo.
Vratićemo se Grzi, u svojoj režiji sigurno, a do tada mi vas pozivamo da se pridružite PSD CER i zajedno sa nama uživate u lepotama planina, šuma, reka, jezera, vodopada, pašnjaka, prelepih staza i najbitnije upoznavanja vedrih ljudi koji će vam život učiniti lepšim i kvalitetnijim.

“Umoran sam. Otišao bih nekud daleko i ne bih se osvrnuo. Otišao bih nekud u žuto lišće, ko zna kuda, a kada bi neko plakao za mnom ja bih napisao kartu: “Zbogom, idem da ozdravim” M. Crnjanski
Poslušajte Crnjanskog i pridružite nam se!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa