17. novembar 2022.17. nov 2022.
„Plavi“ i dalje bez poraza (foto: RK Metaloplastika)

„Plavi“ i dalje bez poraza (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Da li je plitka Dubočica?

Leskovčani rival prosečnog kvaliteta. Domaći teren ipak posebna snaga. Metaloplastika Eliskir poseban rival. Sekunde delile od maksimalnog učinka „plave“ i posle niza derbija. Sve osim pobede gostiju iznenađenje
Bukvalno su sekunde delile Metaloplastiku Eliksir da i posle sedam kola i niza od četiri teške utakmice sačuva maksimalan učinak. Ipak šut Radovića u stilu Dušenbajeva ili nekada Vujovića doneo je bod Pančevcima u hali Zorka. Snagu su odmerili „titani“ rukometa u ovoj sezoni, Metaloplastika je bila bližća pobedi, ali oba tima sa po bodom zadržavaju niz neporaženosti.

M’plastika Eliksir – Dinamo (P) 32:32 (19:14)
Hala Zorka. Gledalaca: 2.000. Sudije: Milosavljević i Trivković (Beška). Sedmerci: MP 3 (3), Dinamo 3 (2). Isključenja: MP 10, Dinamo 20 minuta.
METALOPLASTIKA: Pavković (1 odbrana), Dodić 4, Jevtić 1, Ćosić, Srdanović 2, Mirković 1, Milovanović 1, Aidi 9, Terzić, Ivanić 1, Arsić (8 odbrana, sedmerac), Damjanović, Simić, Brajović 10 (3), Petrović 1, Dakić 2.
DINAMO: Marjanović (3 odbrane), Stamenković, Perović 5 (2), Čelica 1, Ivezić (2 odbrane), Novaković, Čabrilo 4, Tonić, Distol, Pavlović 4, Urta, Golubović 5, Kostadinović, Radović 7, Milošević, Sunajko 6.


-Mnogo nervoze je bilo u našoj igri, previše tehničkih grešaka i tako smo omogućili rivalu da se vrati u meč koji smo imali u rukama. Bod je bolji od poraza, žalimo za drugim bodom, no nastavljamo svojim putem. Obe ekipe ciljaju plej of, kvalitetom zaslužuju da budu među četiri i možda na proleće ponovo odmerimo snage – istakao je trener Šapčana Vladan Matić.

Naredna stanica Metaloplastike Eliskir na tom putu je Leskovac i domaća Dubočica. Šapčani nose lepe uspomene na grad gde su proletos osvojili Kup Srbije, no sadaje u fokusu Dubočica. Interesantno da su domaći, koji se posebno pouzdaju u domaći pšarket, ove godine pobedili tu samo jednom u četiri meča, dok su na gostovanjima zabeležili dve pobede. Crveno-narandžasti su vrlo iskusan tim, siguran u sredini tabele. Bekovi su najveća snaga: Milićević, Milovanović (nekadašnji igrač Metaloplastike), pojačanje iz Jugovića Stolić i iskusni Pavlović, kao i svima znani golman Kocić.

A. Aidi (foto: RK Metalopalstika)


U dosadašnjim mečevima je uspela samo donekle Dubočica da parira Šapčanima, ali ne i da ugrozi bodove. Ove sezone je razlika u kvalitetu još očiglednija i samo pobeda gostiju je očekivana, što može biti i opasnost.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa