17. novembar 2022.17. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Svečanom akademijom u Šabačkom pozorištu

Obeleženo pola veka Advokatske komore Šabac

Mi smo moderna organizacija sa tri poslovna prostora u Šapcu, Valjevu i Loznici, infrastrukturno osposobljena da rešava esnafske probleme na dnevnom i mesečnom nivou i bori za vladavinu prava, zakon i pravnu državu. Brojimo 430 advokata i 92 pripravnika, naveo je predsednik Advokatske komore Šabac Vladan Mijailović
U prisustvu članova i gostiju, svečanom akademijom u Šabačkom pozorištu u subotu je obeleženo 50 godina postojanja Advokatske komore Šabac. Osnovana je 30. septembra 1972. godine, po stupanju na snagu Zakona o advokaturi i drugoj pravnoj pomoći.

-Prvo naše sedište je bilo u Opštinskom sudu u Šapcu. Danas je to moderna organizacija sa tri poslovna prostora u Šapcu, Valjevu i Loznici, infrastrukturno osposobljena da rešava esnafske probleme na dnevnom i mesečnom nivou. Brojimo 430 advokata i 92 pripravnika. Mi smo zapadnosrpska advokatura, koja se bori za vladavinu prava, zakon i pravnu državu. Evocirali smo uspomene na početke osnivanja, doajene koji su utkali svoj rad i trud u postojanje komore, njenu modernizaciju i opremanje- naveo je predsednik Advokatske komore Šabac Vladan Mijailović.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je jubilej.

-Zadovoljstvo je što je Šabac centar zapadnosrpske advokature i što slavimo 50 godina Advokatske komore u Šapcu, koja podrazumeva pripadnost advokata iz Valjeva i Loznice, ali i svih ostalih opština i mesta iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Ovo je zaista veliki jubilej i Grad Šabac će podržati borbu za pravdu i apsolutno sprovođenje zakona, jer to je interes građana Srbije. Čestitam godišnjicu i želim uspeh u daljem radu, da borba za prava građana i poštovanje zakonitosti bude prioritet u Gradu Šapcu i državi Srbiji- poručio je Pajić.

Jedan od prvih advokata koji su osnovali komoru je Živojin Šestić.

-Imali smo fantastičnu ekipu advokata koji su bili posvećeni advokaturi i želeli da imamo komoru ovde u Šapcu. Aktivno sam bio u advokaturi 52 godine, sada sam u penziji. Advokatura je nekada ispunjavala ono što se od nje očekuje, sad je previše advokata, ne znam koliko se to odražava na kvalitet- rekao je Šestić.

Advokat iz Bogatića Vitomir Vitorović je istakao da se za 52 godine, koliko radi, mnogo toga promenilo.

-Imam 80 godina, osećam se prijatno i drago mi je što vidim stare kolege na okupu. Nadam se da se vidimo ovde i 2032. godine- poručio je Vitorović.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i predstavnici pravosuđa, Advokatske komore Srbije i komora u njenom sastavu, kao i komora Republike Srpske i Federacije BiH. Najzaslužnijim pojedincima uručene su plakete.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa