17. novembar 2022.17. nov 2022.
Svi treba da štedimo energiju
OPŠTINA VLADIMIRCI, POTPISANI UGOVORI ZA ZAMENU DOTRAJALE STOLARIJE

Svi treba da štedimo energiju

„ Mi naprosto moramo da štedimo energiju na svakom koraku a država je tu da nam pomogne da ostvarimo taj cilj. Ušteda energije je krajnja mera a ostvarenje je uz kvalitetne proizvode koji će zameniti dotrajalo. Nemamo više luksuza da se razbacujemo pa nas raduje da smo u dve protekle godine oko 70 porodičnih zdanja odenuli kvalitetnim prozorima, vratima i tako redom, pojasnio je predsednik Opštine Goran Zarić značaj novih 22 potpisanih ugovora o sufinansiranju
Već drugu godinu Lokalna samouprava Opštine Vladimirci u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizuje sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Tako su građani Opštine Vladimirci dobili priliku da uz 50% pomoći države i Lokalne samouprave dođu do kvalitetne stolarije i tako značajno uštede energiju:
- Mi naprosto moramo da štedimo energiju na svakom koraku a država je tu da nam pomogne da ostvarimo taj cilj. Ušteda energije je krajnja mera a ostvarenje je uz kvalitetne proizvode koji će zameniti dotrajalo. Nemamo više luksuza da se razbacujemo pa nas raduje da smo u dve protekle godine oko 70 porodičnih zdanja odenuli kvalitetnim prozorima, vratima i tako redom. Raduje i podizanje svesti kako bismo opredeljena sredstva iskoristili a već narednih leta išli dalje.

Treba brinuti i na ovaj način o životnoj sredini koju ostavljamo potomcima a eto prilike i da se uštedi. To je sve vidljivije i u selu a pomoć i Lokalne samouprave i države garant je da se mora istrajati, ponavljam opet i za brigu za životnu sredinu, štedeći energiju koje je sve manje a i sve je skuplja. Kapa dole za sufinansiranje ovih mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, zadovoljno je zborio Vladimir Petrović iz Belotića.


Mi ćemo u budžetu obezbediti i više sredstava i uz pomoć države već urađeno proširiti i na panele, toplotne pumpe i slično jer svi moramo da štedimo na svakom koraku. Ovi potpisani ugovori su korak ka cilju kojem težimo, pojasnio je predsednik Opštine Goran Zarić značaj novih 22 potpisanih ugovora o sufinansiranju.

Zadovoljni su bili i žitelji opštine koji su sa predsednikom svoje opštine stavili paraf na papir obaveze da zamene stolariju ovaj put kvalitetnim PVC proizvodima firme Zorana Rankovića iz Prova, koji se obavezao na tu saradnju svojim potpisom. Do kraja građani Opštine Vladimirci su u glas izrekli poziv da se što veći broj žitelja opredeli za ovaj potez uz značajnu uštedu:

Ovo znači svakome jer se najpre oseti na uštedi u kućnom budžetu ali i u ugodnijem življenju a zima preti već ovih dana. Štede se goriva i svi prateći izdaci u svakoj sredini pa ne sumnjam da će broj onih koji će se uključiti u sufinansiranje biti sve veći


- Ovo znači svakome jer se najpre oseti na uštedi u kućnom budžetu ali i u ugodnijem življenju a zima preti već ovih dana. Štede se goriva i svi prateći izdaci u svakoj sredini pa ne sumnjam da će broj onih koji će se uključiti u sufinansiranje biti sve veći. Jer štedeti se mora, zadovoljan je bio Saša Paležević iz Debrca. A Zdravko Milovanović iz Prova samo je dodao:
- Ako imate penziju razlog više da primer dajete štedeći zarad potomaka koji stižu. Ušteda je velika pa tako na svakom koraku čujem da se mora ići ovim, pravim putem, štednje energije koja je sve skuplja.
Svi su se složili da je ovo značajan dan u podizanju svesti o samoj energiji koja će ne sumnja niko dati vidne rezultate u dogledno vreme.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa