29. decembar 2011.29. dec 2011.
OPŠTA BOLNICA ŠABAC

SERTIFIKAT O AKREDITACIJI NA TRI GODINE

Povećali smo bezbednost pacijenta od ulaska do izlaska iz naše ustanove, standardizovali smo svoje usluge, mnoge segmente rada proceduralno smo uredili
Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac dobila je sertifikat o akreditaciji na period od tri godine. Ovo je odluka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova, a sertifikat o akreditaciji uručen je direktorki bolnice dr Zori Nikolić.
Na samom kraju 2011. godine dobili ste sertifikat o akreditaciji. Da li je to i najvažniji posao u ovoj godini?
- Naš najvažniji posao i u ovoj i u svakoj narednoj godini je briga o našim pacijentima. Naravno da je i dobijanje sertifikata o akreditaciji izuzetno veliki, važan i zahtevan posao, koji smo morali privesti kraju u vrlo kratkom roku, što ga je dodatno otežavalo. Uverenje da možemo, da uistinu imamo dobar kadar, ljude koji kontinuirano, profesionalno i odgovorno rade svoj posao, ohrabrilo nas je i potvrdilo se da smo s pravom verovali u kvalitet naše usluge. Svesni smo pritom, naravno, da je ovo samo jedna stepenica na putu koji, pun izazova, stoji pred svim zdravstvenim ustanovama i celim zdravstvenim sistemom Srbije.
U čemu se sastojao i šta je obuhvatao proces akreditacije bolnice?
- Ništa se zapravo ne radi za akreditaciju ““ sve što smo radili ima za cilj da stvori uslove za bezbedno i kvalitetno lečenje pacijenata u svim segmentima našeg rada, poštujući ličnost pacijenta i sva prava koja on ima. Ovo, naravno, podrazumeva obezbeđenje neophodnih zakonom propisanih uslova za pružanje zdravstvenih usluga ““ stručan kadar, adekvatnu opremu i prostor. Svesni smo da u pojedinim segmentima ni oprema ni prostor nisu na nivou kakav bismo želeli za svoje pacijente, ali za rešenje tih problema, kao što je poznato svim našim sugrađanima, potrebno je više novca, do kog je u ovo vreme sve teže doći. Ipak, mi činimo sve što je u našoj moći da obezbedimo maksimalno funkcionalne uslove za bezbedno lečenje naših pacijenata, ali i boravak i rad naših lekara i svih zaposlenih. Akreditacijom je u našoj bolnici bila obuhvaćena većina službi - sve hirurške grane, urgentni prijem, ginekologija, pedijatrija, interno, neurologija, infektivno, laboratorija, rentgen, apoteka, službe tehničke podrške, upravljački segment... Mišljenje spoljašnjih ocenjivača o našem radu u svim segmentima je zadovoljavajuće, neke njihove ocene ukazuju na to da su nekim segmentima rada bili prezadovoljni, a njihove primedbe vezane su uglavnom za zastarelost opreme na kojoj radimo, loše građevinske uslove na Internom odeljenju, nedostatak kontinuiteta u sprovođenju nekih procedura.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa