24. novembar 2022.24. nov 2022.
Oslonac odbrane: D. Arsić

Oslonac odbrane: D. Arsić

RUKOMET: SUPER LIGA

Bitka za revanš Kragujevcu

Derbi sa pobedničkim očekvanjeima. Radnički beleži oscilkacije u igri. Sastav respektabilan. Metaloplastika blag favorit. Slede dve lakše utakmice pred derbi sa Vojvodinom. Prvenstvo ostaje neizvesno
Metaloplastika Eliskir je nastavila i u Leskovcu seriju pobeda, a uspesima je podigla i očekivanja navijača. Svi na Šapčane gledaju kao jedne od favorita za titulu, mnogi i kao najveće i sa tim pritiskom se tim mora nositi. S druge strane dosadašnje igre pokazuju da nisu slučajno stekli „plavi“ taj epitet. Veliki izazov u hali „Zorka“ u subotu je Radnički iz Kragujevca predvođen nekadašnjim igračem Metaloplastike Žikicom Milosavljevićem.

Dubočica 54 (L) – Metaloplastika Eliksir 22:26 (11:14)
Leskovac. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mošorinski (N. Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Dubočica 4(3); MP 1(1). Isključenja: Dubočica 8; MP 2 minuta.
DUBOČICA: Cvetković, Stefanović, Milićević, Radulović 2, Milovanović 2, Mađar, Denić, Mitrović, Spasić 4 (3), Atanasković 3, Ristović 3, Stolić 3, Radisavljević 2, Pavlović 3, Kocić (12 odbrana), Arđelan.
MP: Pavković, Dodić 6, Karić, Jevtić 1, Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Aidi 5, Terzić, Ivanić 2, Arsić (14 odbrana)Damjanović, Simić, Brajović 5(1), Petrović, Dakić 6.


Kragujevčani su slavili u duelima gde su bili favoroti, poraženi su tamo gde nisu imali takav status. Pobeda nad Zvezdom je jedina iz kategorije derbi pobeda. Tim je sastavljen od iskusnih superligaških igrača. Nekadašnji bek Metaloplastike Prodanović je jedna od uzdanica, imaju odlično krilo levo Barudžića, potom na drugom boku Utvića, Stanojeva, Kneževića i Đerića u bekovskoj liniji. Još jedan „plastičar“ je opcija u Radničkom, na mestu golmana talentovani Aleksa Ivanović.

Radniči je ove sezone predstavljao Srbiju na evro sceni, a prethodneje bio ispred Šapčana na tabeli. U četiri meča Metaloplastika nije nijednom pobedila „crvene“ u sezoni 21/22. Ipak, po trenutnoj formi, igrači Vladana Matića su blagi favoriti.

Strateg vodeće ekipe: V. Matić


Metaloplastika Eliskir i Vojvodina su se izdvojili na vrhu tabele, sledi ih Dinamo, a do polusezone i pauze od mesec i po dana preostala su još četiri kola. Šapčane očekuju: Radnički (kome su domaćini), Topličanin (gostovanje), Jugović (D), Vojvodina (G). Vojvodini sledi: C. Zvezda (G), Dubočica (D), Topličanin (G), M’plastika (D), a pred Pančevcima su: Jugović (G), Rudar (D), Šamot (G), Partizan (D).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa