24. novembar 2022.24. nov 2022.
Kapiten N. Marković

Kapiten N. Marković

VATERPOLO: SUPER LIGA

Dalmatinci na megdanu

Tri rivala iz Dalmacije. Jadran i Solaris poznati. Važnost dobrih rezultata protiv Šibenika i Mornara. Domaćin turnira Zagreb
U nastavku Regionalne vaterpolo lige šabački klub očekuju tri ekipe dalmatinske vaterpolo škole, megdan će deliti u Zagrebu. Domaćin je Mladost, međutim kako je protiv njih i ekipe Novog Beograda Šabac već igrao na prvom turniru, rivali će biti preostali učesnici.

Turnir Šapčani otvaraju u petak, 25. novembra, kada će se suprotstaviti učesniku Lige šampiona, splitskom Jadranu od 17 časova. Dan kasnije, u isto vreme, Šabac igra protiv Mornara iz Splita, a turnir okončava u nedelju, 26. novembra utakmicom protiv Solarisa u 13 sati.

Šabac je odigrao dva dobra meča ove sezone protiv Jadrana i Solarisa. U kvalifiakcijama za Ligu šampiona, sekunde su delile „čivijaše“ od iznenađenja u Splitu, domaći su slavili u poslednjoj sekundi, dok je nedugo potom domaćin nadigrao Solaris vrlo ubedljivo u Šapcu u kvalifikacijama za osminu finala Evro kupa. Mornar je najveća nepoznanica. Oni su na prvom turniru lako položili oružje protiv Jadrana, međutim uspeli su da pobede Šibenik i sa polovičnim učinkom uđu u naredni krug turnira.

Jadran je apsolutni favorit protiv Šapca, dok su druga dva rivala iz kategorije onih protiv kojih se cilja trijumf. Dobri rezultati će biti odličan uvod u izazove na evro sceni.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa