1. decembar 2022.1. dec 2022.
To smo mi, to je tolerancija
Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obrazovanje šabačkih osnovnih škola

To smo mi, to je tolerancija

Cilj projekta je da se kod đaka razvije empatija, tolerancija kod đaka kroz edukacije, saradnju i interkulturalnu razmenu
Projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ koje sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP), uz podršku dečje fondacije Pestaloci i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u završnoj je fazi. Učesnici, šabačke osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Laza K. Lazarević“ i „Nikolaj Velimirović“ kao finalnu projektnu aktivnost realizovale su zajednički film i izložbu učeničkih radova.

Cilj projekta je da se kod đaka razvije empatija, tolerancija kod đaka kroz edukacije, saradnju i interkulturalnu razmenu. Implementacija projekta traje dve godine, a nedavno su učenici Vukove škole bili na dvonedeljnom putovanju u Švajcarskoj.

-Naše tri škole nedavno su imale zajedničku aktivnost u Tršiću, gde su se učenici družili i upoznavali. Oko 120 učenika i 12 nastavnika je bilo prisutno. OŠ „Vuk Karadžić“ je uz vođstvo nastavnice muzičkog Snežane Tibor Šalai i učiteljica Snežane Popović i Gorane Nedeljković, pedagoga škole Olge Tošković i nastavnice Roksandre Veselinović - rekao je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragoslav Pavlović napomenuvši da je Lazina realizovala logičko-matematičke radionice.
Zajedništvo i tolerancija okosnica su radionica tri šabačke osmoletke.

-Učenici Nikolajeve škole su imali zadatke kada je u pitanju sport, te je akcenat bio na kretanju, koordinaciji i razvoju motorike. Učešćem u sportskim aktivnostima su realizovali sve ciljeve i zadatke - navela je psiholog OŠ „Nikolaj Velimirović“ Olivera Milutinović.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa