1. decembar 2022.1. dec 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

USKORO SE OTVARA FABRIKA OBUĆE U LjUBOVIJI

Pokretanje proizvodnje posle Božića

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i načelnik Opštinske uprave Miroslav Nenadović razgovarali su sa investitorom Pedrom Hovenom, vlasnikom kompanije „Footwear Solutions“ iz Španije, koji planira da otvori proizvodni pogon u Ljuboviji.

Na sastanku u zgradi Opštinske uprave razgovaralo se o detaljima buduće saradnje, a Pedro Hoven kaže da je zadovoljan razgovorom i svim uslovima koje je ponudila Opština Ljubovija. Predsednik Jovanović izrazio je nadu da će posle ovog sastanka vrlo brzo doći do konačnog dogovora i potpisivanja ugovora o saradnji.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu ozvaničiti saradnju potpisivanjem ugovora, na obostrano zadovoljstvo. Otvaranjem pogona, „Footwear Solutions“, poboljšaće se standard našeg stanovništva, smanjićemo nezaposlenost, ljudi će imati priliku da rade, a želja svih nas je da Ljubovija bude mesto za život i mlađim generacijama“, izjavio je Milan Jovanović.

Pedro Hoven predstavio je svoju kompaniju, mrežu saradnika širom sveta i istakao da su oni spremni da u vrlo kratkom vremenskom roku pokrenu proizvodnju u Ljuboviji.

„Naša kompanija proizvodi obuću za najveće distributere obuće širom sveta. Prvi i najveći klijent je Inditex grupa, Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, Stradivarius, Asos - najveća onlajn prodavnica mode i kozmetike u Velikoj Britaniji, Zalando – velika onlajn prodavnica koja radi na teritoriji cele Evrope. Imamo klijente, odnosno kupce širom sveta, u Japanu, Kini, Americi. Proizvodimo za njih robu u Indiji, Kini, neki manji deo u Rumuniji i imamo proizvodnju ovde u Srbiji i u Španiji.

Za sam početak, čim se otvori fabrika, biće zaposleno 50-60 ljudi. U nekom periodu od tri meseca moramo doći do broja radnika od 100-120. Potrebni su nam radnici za šivenje, uglavnom žene, a potrebni su nam i muškarci za završnu obradu samog proizvoda“, kaže Pedro Hoven.

On dodaje da su potrebni radnici sa srednjom stručnom spremom, pa čak i sa osnovnim obrazovanje, a ukoliko bude radnika koji nisu obučeni za ovaj posao izvešće se posebna obuka i za njih.
Očekuje se da će nova fabrika u Ljuboviji početi sa radom u prvoj polovini januara, odnosno odmah posle pravoslavnog Božića.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa