1. decembar 2022.1. dec 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

DIREKTOR NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLjAVANjE POSETIO JE LjUBOVIJU

Podrška u selekciji kandidata

Uporedo sa razgovorima koji se vode sa investitorom za otvaranje nove fabrike obuće u Ljuboviji, u petak je našu opštinu posetio direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. On je razgovarao sa predsednikom Opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem i predsednikom Skupštine opštine Ljubovija Goranom Josipovićem, koji su mu preneli potrebe budućeg investitora za zapošljavanjem kadra ali se i upoznali sa svim mogućnostima koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje.

Zoran Martinović kaže da odavno u Ljuboviji nije bilo investitora ili poslodavca koji u jednom trenutku mogu da zaposle više od 100 nezaposlenih lica.

-Nacionalna služba svakako treba da obezbedi podršku u selekciji adekvatnih kandidata, da informiše sva lica koja se nalaze na našoj evidenciji, a ovde je negde oko 1500 lica koja imaju status nezaposlenih. S druge strane, mi ćemo već početkom naredne godine pokrenuti novi ciklus subvencija za poslodavce i nezaposlena lica, gde možemo da obezbedimo i finansijske podsticaje za poslodavce koji zapošljavaju kroz različite vrste programa i naravno kroz uključivanje teže zapošljivih kategorija, koji su naša ciljna grupa kada su u pitanju finansijske povlastice za poslodavce. Mi ćemo iz Nacionalne službe angažovati sve naše kapacitete kako bi smo obezbedili kvalitetan kadar za poslodavca i približićemo sve oblike saradnje i sve podsticaje koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje- izjavio je direktor Martinović prilikom posete Ljuboviji.
ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa