1. decembar 2022.1. dec 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Zajedno sa UNDP započet sledeći plan razvoja Opštine Ljubovija

U četvrtak, 24. novembra održan je inicijalni sastanak u zgradi Opštinske uprave na kom je započeta saradnja Opštine Ljubovija i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), za izradu Plana razvoja opštine Ljubovija. Plan razvoja predstavlja planski dokument najvišeg značaja za nivo gradova i opština u Republici Srbiji.

Sadašnji plan, koji ističe ove godine, zvao se Strategija lokalnog održivog razvoja i uz asistenciju UNDP biće izrađen novi plan razvoja na period od 7 godina. Opština Ljubovija biće nosilac izrade plana, a UNDP će pružiti konsultantsku i tehničku pomoć kako bi sve bilo izvršeno u skladu sa zakonom, normama i višim planskim aktom. Opština Ljubovija je u obavezi da do oktobra 2023. godine izradi ovaj planski dokument i usvoji ga.

Na održanom sastanku predstavljen je plan o daljim koracima, rokovima izrade, a prisustvovali su, pored predstavnika opštine i predstavnici svih javnih ustanova. Takođe, u izradu plana razvoja biće uključeni i predstavnici nevladinog sektora i privrede.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa