1. decembar 2022.1. dec 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI, PREVOZ ŠKOLARACA

Do škole sa kućnog praga

Veliki broj što osnovaca što srednjoškolaca u razuđenoj Opštini Vladimirci, zahvaljujući Lokalnoj samoupravi ima četiri prevoznika koji stižu do svakog sela i okolnih gradova. Po rečima direktora škole Stanka Gligorića od 510 učenika većina ih koristi besplatni prevoz koji je obezbedila Lokalna samouprava:

„ Hvala čelnicima opštine što su omogućili prevoz naših đaka do škole takoreći od škole do kućnog praga. To se odnosi na sela koja imaju izdvojena odeljenja OŠ „Žika Popović“ i okolna kao bi što lakše došli do škole. Reč je o selima od Jalovika preko Skupljena i redom Mehovina, Krnula, Kujavice, Matijevca, Belotića, Kaone, Vukošića i Lojanica. Mi smo zadovoljni kvalitetom usluga prevoza, reči su direktora Gligorića uz ponovljenu zahvalnost opštini što je omogućila osnovcima besplatan prevoz.

Foto: "Glas Podrinja"


U Posavotamnavsku srednju školu sa Domom učenika ide oko 450 učenika a tu je po rečima direktorke Dušice Njagojević prevoz obezbeđen i sa terena susednih gradova:

„ Reč je o Obrenovcu i Šapcu koje dovozi u našu školu prevoznik uglavnom sa njihovog područja. Što se tiče učenika sa teritorije naše opštine oni ako žele da izbegnu plaćanje imaju mogućnost boravka u našem Domu učenika. Popust imaju samo đaci sa materijalno ugroženim stanjem koji mogu očekivati povlastice, a od ukupnog broja učenika oni sa teritorije naše opštine čine nešto manje od 20%. Kaže direktorka ove škole.

I potpisnik ovih redova u želji da dočara putovanje na relacijama zavičajnog prevoznika Šević turs zabeležio je brojne, većim sredinama skoro nestvarne slike. Od kućnog praga do skamije sve se ori od veselih dosetki a svi su svojstveno mladosti, susretljivi pa tako oni stariji najmlađe čuvaju kao najrođenije, u jednoj složnoj familiji. Ostaje zabeleženo i učenje tokom vožnje i to naglas da bi u povratku iz škole i drugi dobili bolje ocene zahvaljujući onome što su u vožnji čuli. A vozač, prosedi vedri čovek blago dočeka svakog ali i roditeljski ukori ako neko pređe granice dobrog vladanja. Od kuće do škole pravi mali roman druženja i vedrine. Tako žive školarci Opštine Vladimirci.


Ujutro mala reka željna znanja dotekne u Vladimirce a oko 14 časova odnese veseli žagor svojim kućama da se opet vrate sutradan tokom cele školske godine.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa