1. decembar 2022.1. dec 2022.
Foto: TO Bogatić/  Fejsbuk stranica  Predsednika opštine Bogatić  Milan Damnjanović- Fejsbuk stranica

Foto: TO Bogatić/ Fejsbuk stranica Predsednika opštine Bogatić Milan Damnjanović- Fejsbuk stranica

Na 16.Sajmu etno hrane i pića

Tri specijalne nagrade izlagačima i TO Bogatić

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponud
Na 16. Sajmu etno hrane i pića, održanom od 24. do 27. novembra u Beogradu, izlagači, zajedno sa Turističkom organizacijom Bogatić, dobili su tri specijalne nagrade koje su svečano uručene u Etno dvorištu u hali 3 Beogradskog sajma.

Nagrađeni su: u robnoj grupi proizvodi od mleka, podgrupa ostale vrste sireva, za kozji sir, Momčilo Budimirović iz sela Glušci, u robnoj grupi med i proizvodi od meda, za proizvod mešavina propolisa i meda za imunitet, Momčilo Lacković iz Klenja, dok je specijalno priznanje u robnoj grupi proizvodi od voća, podgrupa pekmezi, džemovi, marmelade, otišlo za slatko od višanja Udruženja žena „Crnobarke“ iz Crne Bare.

Foto: TO Bogatić/ Fejsbuk stranica Predsednika opštine Bogatić Milan Damnjanović- Fejsbuk stranica


„Ukupno devet izlagača koji se bave preradom voća i povrća, prodajom proizvoda od meda, sireva, alkoholnih pića, prezentovalo je naše podneblje koje ima čime da se pohvali. Osvojili smo simpatije posetilaca i ponosni smo na učinjeno. Slatko voće, ukusna zimnica, kozji sir, rakija, štrudla, prepoznatljivi su deo naše ponude koji nikog nije ostavio ravnodušnim, uz osmeh i toplu dobrodošlicu, po kojoj su naši građani nadaleko poznati. Uručenje je medijski ispraćeno uz velike pohvale od strane organizatora sajma i stručnog žirija. Zaključujemo da se trud isplati, a mi nastavljamo da i dalje nižemo uspehe“, poručuju iz TO Bogatić.

Foto: TO Bogatić/ Fejsbuk stranica Predsednika opštine Bogatić Milan Damnjanović- Fejsbuk stranica


Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje. Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda. Pokrovitelji sajma na kome je bilo prisutno više od 300 izlagača su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd. Štand Turističke organizacije opštine Bogatić posetio je i predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović sa najbližim saradnicima.
TO Bogatić/ Fejsbuk stranica Predsednika opštine Bogatić Milan Damnjanović- Fejsbuk stranica

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa