1. decembar 2022.1. dec 2022.
Jesen donela neizvesnost
FUDBAL: FK MAČVA

Jesen donela neizvesnost

Slabiji plasman u odnosu na prethodnu sezonu. U proseku gol po meču. Radunović najbolji strelac. Promocija mladih igrača. Cilj bolji rezultati naredne sezone
Mačva će 2023. godinu dočekati na 11. poziciji Prve lige Srbije istovremeno sa realnim šansama da se bori za plej of i realnom opasnošću borbe za opstanak. Računajući i doigravanje Šapčanima je preostalo još 18 mečeva do kraja sezone i više nego dovoljno vremena za preokret sezone. Preokret je neophodan, jer su svi očekivali više, to niko ne osporava.

Reč statistike
Najbolji strelac Mačve je Pavle Radunović sa šest golova i trenutno je četvrti strelac lige. Luka Pejović je postigao četiri pogotka, dok je Jevtić strelac tri. Po gol su postigli: Popović, Marjanović, Adamović, Nešković i Branković.
Najviše mečeva, svih 19, odigrali su: golman Samurović, potom Marjanović i Jevtić. Popović, Belić i Radunović su propustili po jedan duel. Pejović i Adamović dva.
Nemanja Stevanović i Miloš Adamović su najčešće opominjani igrači, imaju po sedam žutih kartona, jedan manje su dobili Boško Vraštanović i Igor Ristivojević. Niko nije dobio direktno isključenje, dok je Ristivojević jedini dobio dva žuta, odnosno crveni, na jednoj utakmici.


U odnosu na prethodnu sezonu, crveno-crni posle 19 kola imaju osam bodova manje. Imaju tri pobede manje, jedan remi više i dva poraza više. Mačva je posle 19 kola sezone 2021/22 zauzimala šestu poziciju, a bodovni saldo od 30 bodova bi ove sezone doneo čak četvrtu poziciju.

-Osim u nekoliko utakmica gde smo potpuno podbacili na gostovanju, većina utakmica je donela igru kojom sam zadovoljan, ali ne i rezultate koji bi nas zadovoljili. Očekivali smo više, no pred nama je pauza i prilika da se spremimo kako bi proleće bilo ubedljivije – istakao je trener Kurtušić posle poslednjeg meča u ovoj kalendarskoj godini.

Ekipa je postigla isti broj golova do sada, 19, dakle jedan po meču, ali je primila šest više. Upravo pomenuta prethodna sezona je upozorenje. Već od novembra 2021. počeo je veliki pad Mačve i nije zaustavljen na pauzi. Morao je klub u plej aut i praktično je tek tri kola pre kraja obezbedio opstanak. Ako je jesen bila slabija, proleće mora biti bolje. Baza mladih koja je dobila priliku je garant svetle budućnosti ističe strateg ekipe iz Šapca.



-Savković, debitant iz omladinaca odigrao je 14, 15 utakmica, Branković koji je Inđiji dao gol odigrao je sedam, osam mečeva, Kapetanović, Nešković takođe i strelac, to su momci koji su trenutno bonus igrači, ali oslonac Mačve u budućnosti. Radimo na budućnosti, ali i sadašnjosti. Želimo da na proleće imamo bar 30% bolji u bodovnom smislu – dodao je Kurtušić.

Iako je pauza na snazi do 25. februara, klub nastavlja sa radom, potom će pauza uslediti na kraju kalendarske godine, pred nastavak priprema do 20. kola.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa