12. januar 2012.12. jan 2012.
MLADI TALENAT

I RVANjE I ŠKOLA

Nikola Petrović učenik petog razreda OŠ “Stojan Novaković“ odličan je učenik ali i talentovan rvač. Trenirao je prvo fudbal, ali pre nešto manje od odinu dana odlučio je da promeni sport. Trenira u RK “Vitez“ kod trenera Ivana Gladovića sa još dvadesetak takmičara svog uzrasta i dvadesetak starijih.
-Od marta 2011. treniram rvanje. Video sam da u tom sportu mogu da pokažem sve svoje veštine na najbolji način, tu postižem najbolje rezultate i izazovi su veoma veliki. Pre mesec dana, na Otvorenom prvenstvu Beograda u Borči osvojio sam bronzanu medalju. Letos sam, na takmičenju koje je organizovano kod nas na Savi, osvojio srebrnu medalju u rvanju na pesku.
Nikola u školi ima sve petice. Najviše voli, naravno, fizičko.
-Planiram da i dalje treniram rvanje, ali pre svega želi da završim školu. Nisam još odlučio koju. Trenutno nemam treninge, ali 16. januara mi je i prvi trening i prvi dan škole. Mnogo se radujem, a radujem se i školi, na neki način, kaže Nikola.
On dodaje da trenutno ne izlazi mnogo iz kuće zbog zime, ali da jedva čeka proleće da vreme može da provodi napolju. Najveću podršku mu pruža majka.
Nikolin trener Ivan Gladović ističe da je Nikola u školi od njenog otvaranja. On navodi da decu nisu mnogo forsirali i slali na takmičenja upravo iz razloga što su tek na početku i bili bi u konkurenciji sa mnogo iskusnijim.
-Nikola trenira grčko-rimski i slobodni stil. Izuzetno je dobar. Posvećen je treninzima, što je u ovom sportu najvažnije i veoma je motivisan.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa