12. januar 2012.12. jan 2012.
PRIČA O DOBROVOLjNOM DAVAOCU KRVI

MILAN VELIKOG SRCA

Milan Jovanović iz Šapca rođen je 1946. godine u Kamenjaku kako veli kao pripadnik Romske manjine. Uspeo je da završi srednju školu, zanat prerađivačkog smera a ima i zvanje ekonomskog tehničara. Radio je u industriji nameštaja “Jela“, potom u hotelu “Sloboda“ a bio je radnik RTV “Šabac“ i radio “Skali“ i RTV “As“. Kao omladinac, priseća se 16 radnih akcija u tadašnjoj Jugoslaviji i deset udarničkih priznanja.
Bio je član i ekološkog pokreta, ferijalnog saveza, planinara, izviđača. I danas je član i sekretar ŠEP. Bavio se uporedo i muzikom, bio član “Abraševića“ kao vokalni solista i obišao čitavu Jugoslaviju i pola Evrope. Vredno pomena je da je pevao i u orkestru Vojske SFRJ u Šapcu.
Dobrovoljni davalac krvi je od 1964. godine namenski za majku tada čuvenog vaterpoliste Bonačića iz Hrvatske sa kojim se i pobratimio. Čak 53 puta je dao tečnost koja život znači i dobitnik je plakete Crvenog krsta.
- Na humanost su me podstakle komšije Dušanka i Dragica Kulezić i mnogi drugi. Mnogo mi je značilo sve urađeno jer nisam osećao diskriminaciju kao pripadnik Romske zajednice, veli Milan velikog srca.
Za kraj ovaj humanista poručuje da ljudi daju krv ističući i pomoć i podršku porodice. Karijeru davaoca je usled godina završio ali i tome duguje za vitalnost i sveukupno zdravlje kojim se ponosi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa