8. decembar 2022.8. dec 2022.
Podrška mladima
OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA STUDENTIMA

Podrška mladima

Konkurs za dodelu nagrada i pomoći iz sredstava Fonda opštine Koceljeva za studente sa ovog područja objavljen je poslednjeg dana novembra meseca a prijavljivanje je moguće do polovine decembra, odnosno do narednog četvrtka.

Ove godine, odlukom predsednika opštine, pravo na nagradu mogu ostvariti studenti mašinskog, medicinskog, pravnog i poljoprivrednog fakulteta, zatim filološkog ili filozofskog engleski jezik i pedagogija, fakulteta političkih nauka i prirodno-matematičkog smer matematika.

Prema rečima predsednika opštine Dušana Ilinčića koceljevačka samouprava želi da na ovaj način podrži mlade i obrazovane ljude, da im sugeriše da nisu prepušteni sami sebi, te da će se njihov rad pre ili kasnije isplatiti.

Studenti četvrte i svake naredne godine studija mogu očekivati novčanu nagradu u iznosu od 144 hiljade dinara koja će se isplaćivati u jednakim mesečnim ratama. Oni koji su upisali treću godinu dobiće iznos umanjen za deset odsto. Za drugu godinu planirano je nagrada u visini od 80 odsto od maksimalnog iznosa, dok će brucoši moći da računaju na 70 odsto.

Kako kažu nadležni, za opštinsku nagradu na godišnjem nivou konkuriše u proseku desetak studenata iz koceljevačkog kraja, a prilikom odabira fakulteta lokalna samouprava vodi računa o deficitarnim zanimanjima. Stoga je poseban akcenat ovoga puta na mašinstvu, dok je, između ostalog, potreba za predavačima matematike, fizike i stranih jezika stalno prisutna.

Nedavno je pravilnik o radu fonda, kriterijumima, uslovima i načinu dodeljivanja nagrade i pomoći iz sredstava fonda studentima opštine Koceljeva imao nekoliko izmena koje su se, kako je istaknuto, prevashodno odnosile na usaglašavanje aktuelne terminologije.

Studenti koji se odluče da konkurišu za ovu nagradu moraju imati prebivalište na teritoriji koceljevačke opštine i najmanju prosečnu ocenu 7,50. Važno je i da su redovni studenti studija prvog ili drugog stepena na visoko-školskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa