8. decembar 2022.8. dec 2022.
Borba za pobedu (foto: RK Metaloplastika)

Borba za pobedu (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Prokuplje kao upozorenje

Neplaniran gubitak boda u Prokuplju. Domaćin odigrao najbolji meč u sezoni. Upozorenje za poslednja dva kola pred pauzu. Lider sada Vojvodina. Jugović naizgled lagan rival, ali jedinu pobedu ostvario u Prokuplju
Mnogi su već upisali dva boda sa gostovanja u Prokuplju, ali je domaći tim odigrao meč dosadašnjeg dela sezone. Motivisan gosotovanjem lidera je prevazišao svoje mogućnosti parirao Šapčanima u prvom delu, uspeo da se vrati u drugom, a potom imao snage i da u finišu spase meč. Metaloplastika Eliksir je i dalje jedina neporažena ekipa, a ovaj rezultat je najpre dobro upozorenje i motiv da u poslednja dva kola Šapčani pokažu da su najbolji u Srbiji u ovom trenutku.

-Mi smo ekipa koja može da igra mnogo lepo, lepršavo, ali i da nekada delujemo kao početnici. Ponavlja nam se propust da pravimo nerazumljive greške u trenucima kada možemo da rešimo meč. Prevashodna analiza je odgovor na pitanje zašto mi vraćamo protivnika u meč. Slede nam nove utakmice, ambicije su poznate, ali moramo da smanjimo greške kako ne bi bili razočarani – rekao je trener Šapčana Vladan Matić.

Topličanin – M’plastika Eliksir 29:29 (14:14)
Prokuplje. Gledalaca: 600. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Topličanin 4(2), Metaloplastika 2 (2). Isključenja: Topličanin 10, Metaloplastika 2 minuta.
TOPLIČANIN: Stojanović, Peić 7, Stojanović 7, Stanković, Nikolić, Vasić, Leković 2, Radović, Jovanović, Mladenović 2, Kostić, Stošić, Stefanović 1, Međedović 8, Janićijević 2.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 2, Karić, Jevtić 2, Srdanović 4, Mirković, Milovanović 1, Mohamed 11, Terzić, Ivanić, Arsić, Damjanović, Simić, Brajović 5, Petrović, Dakić 4.


Veliki derbi u Novom Sadu je 17. decembra. Pre meča koji će dati odgovor na pitanje koji tim će biti jesenji šampion, potrebno je potvrditi ulogu favorita protiv Jugovića. Gost je klub velike tradicije, poznatog imena, jedini uz Metaloplastiku osvajač evropskog trofeja među klubovima iz Srbije, ali je i tim koji je na začelju tabele, sa samo jednom pobedom, međutim mali kuriozitet je da jedini mečevi gde nisu poraženi odigrani su van Kaća, a jedina pobeda ostvarena je, verovali ili ne, u Prokuplju! Tim je nedavno preuzeo i oporavio nekadašnji trener Medicinara Aleksandar Savić, a najiskusniji u timu su: Travar, bivši igrač Metaloplastike, Šipka, Marković i Petrović, kao i prvi igrač kluba Kovačević koji je i najveća opasnost, uz odličnog Regodića na krilu.

A. Aidi (foto: RK Metaloplastika)


U svakom poređenju je Metalopalstika bolja, te to samo treba da pokaže na parketu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa