8. decembar 2022.8. dec 2022.
Vi birate svoje laureate
64. IZBOR NAJBOLjIH U SPORTU PODRINjA

Vi birate svoje laureate

List „Glas Podrinja“ tradicionalno bira najbolje predstavnike sporta na našem području. Kao što je već postala tradicija, svoj glas daju i naši čitaoci. U broju pred vama i u naredna dva štampana izdanja nalazi se kupon za glasanje gde od ponuđenih opcija.

U kategoriji kolektiva ponuđene su četiri alternative. Atletski klub „Sprint“ iz Badovinaca ostvario je najbolji plasman od osnivanja, deevto mesto na tabeli uspešnosti klubova, jedini je uz Novi Pazar sa prostora centralne Srbije među deset najbopljih i jedini je sa istog područja nastupao na ekipnom prvenstvu za seniore. Vaterpolo klub „Šabac“ je treći seniorski klub Srbije, generacije 2008, 2010. i 2011. su bez konkurencije u Srbiji, a prve dve su i nezvanični šampioni Evrope. Kajak klub „Zorka“ seniorski šampion i sveukupni ekipni vicešampioni Srbije, uz medlje sa međunarodnih takmičenja i Rukometni klub „Metaloplastika“ osvajač Kupa, vicešampion Srbije do 12 godina i tim trenutno na deobi prvog mesta.

Među sportistkinjama su: Ana Bojić, karatistkinja koja je deo bronzanog miks tima borbi na Svetskom šotokan šampionatu; Aleksandra Vasić, najbolji strelac Medicinara u tekućoj sezoni i drugi strelac Super lige, Gordana Pešić, pojedinačni šampion i ekipni vicešampion Srbije u streljaštvu za osobe sa invaliditetom i Milica Poznanović, vicešampion Srbije u bacanju diska i učesnik Svetskog juniorskog šampionata.

Kod sportista: Darko Arsić, kapiten Metaloplastike Eliskir i najbolji golman Super lige; Lazar Dragojević, tekvondista koji je nastupao na Svetskom, Evropskom šampionatu i EP do 21 godine, a osvojio je i Kup Srbije; Nenad Đuričić, osvajač pet srebrnih i jedne bronzane medalje na Evropskom fudokan prvenstvu; kajakaš Branko Lagundžić, deo drugog najboljeg mlađeseniorskog četverca Evrope i četvrtog seniorskog; Ognjen Stojanović, vaterpolo reprezntativac iz redova Šapca, oslonac ekipe i prvi strelac plej ofa prethodne sezone i Milan Čajić, atletičar Sprinta, prvi sedmobojac Srbije, bronzani desetobojac, vicešampion u skoku motkom i treći preponaš Srbije.

Žiri će kao i prethodnih godina imati svoj izbor. Podsećamo na kuponu su u pojedinačnim kategorijama samo imena seniorki, odnosno seniora, dok u izboru žirija postiji kategorija najboljih mladih sportista.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa